Rares Bogdan, apel catre judecatorii CCR: „Tineti minte cuvintele lui Stefan”. Dragnea face presiuni infernale asupra judecatorilor

politica

Rares Bogdan a lansat, miercuri, un apel catre judecatorii CCR sa „dea dovada de patriotism” in ce priveste adoptarea deciziei legata de completurile de trei judecatori. Daca sesizarea lui Florin Iordache va fi admisa, condamnarea lui Liviu Dragnea in dosarul angajarilor fictive va fi anulata.

„Fac apel la judecatorii CCR sa dea dovada de patriotism! Construim Romania pentru copiii nostri! Avem doua testamente sfinte, de la domnitorii nostri. Primul este al lui Stefan, zamislit in penita lui Delavrancea: Tineti minte cuvintele lui Stefan, care v-a fost baci pana la adanci batranete… ca Moldova n-a fost a stramosilor mei, n-a fost a mea si nu e a voastra, ci a urmasilor vostri, si a urmasilor urmasilor vostri, in veacul vecilor. Al doilea este al intaiului unificator, Mihai Viteazul: O viata avem, romani, si-o cinste. Treziti-va, ca am dormit destul!”, a scris Rares Bogdan pe Facebook.

Judecatorii CCR au decis sa amane pronuntarea in cazul conflictului juridic intre Parlament si Inalta Curte de Casatie si Justitie pe tema constituirii completurilor specializate in cazurile de coruptie pentru maine, joi, la ora 10.00.

Magistratii CCR au decis amanarea pentru joi, termenul scurt fiind dat tocmai din cauza unor probleme de sanatate ale judecatorului raportor Petre Lazaroiu, care urmeaza sa se opereze la coloana.

Magistratii Curtii au stabilit ca dezbaterile sa fie reluate joi la ora 10.00 pentru ca la sedinta sa poata participa si Petre Lazaroiu si de abia apoi sa fie supus interventiei chirurgicale.

Surse din cadrul Curtii Constitutionale, citate de g4media.ro, anunta ca raportul intocmit de judecatorul-raportor Petre Lazaroiu in privinta sesizarii depusa de Florin Iordache la CCR referitor la completurile de trei judecatori de la ICCJ este orientat spre admiterea actiunii fostului ministru al justitiei. Mai mult, presedintele CCR, Valer Dorneanu, face presiuni uriase pentru a fi adoptata o decizie chiar astazi. Pe 15 aprilir, Dragnea are un nou termen la ICCJ.

”Concluziile raportului lasa la latitudinea Curtii sa decida, nu se face o recomandare clara pro sau contra admiterii sau respingerii sesizarii. In schimb, intreaga argumentatie este orientata (spre admiterea sesizarii lui Iordache – n. red)”, au declarat sursele citate.

”Foarte probabil va fi luata o decizie azi. Toate lucrurile arata acest lucru. Ca decizia sa fie amanata ar trebui ca un judecator sa propuna acest lucru si se supune la vot”, au mai explicat sursele citate.

Petre Lazaroiu a fost desemnat de presedintele CCR, Valer Dorneanu, judecator-raportor in aceasta speta care l-ar putea scapa pe Liviu Dragnea de condamnarea in prima instanta de trei ani si jumatate de inchisoare cu executare primita anul trecut in dosarul angajarilor fictive de la Protectia copilului Teleorman.

De asemenea, presedintele CCR, Valer Dorneanu, a facut presiuni si a incercat sa convinga judecatorii ca o solutie in cauza Iordache – Dragnea – completurile de trei judecatori ar trebui pronuntata azi, in timp ce intre cei 9 judecatori ai CCR exista un curent pentru amanarea cauzei, au au specificat aceleasi surse. Potrivit acestora, unul dintre oamenii cheie ai PSD care ar fi tinut legatura cu presedintele Dorneanu in aceasta cauza este Georgica Toba, secretarul general adjunct de la Camera Deputatilor.

Curtea Constitutionala a Romaniei discuta, miercuri, sesizarea privind un posibil conflict juridic intre Parlament si Inalta Curte de Casatie si Justitie pe tema completurilor specializate in coruptie.

Pe 25 martie, vicepresedintele Camerei Deputatilor Florin Iordache a declarat ca a sesizat Curtea Constitutionala privind un conflict juridic de natura constitutionala intre Parlament si Instanta suprema. Sesizarea a fost facuta in perioada in care presedintele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, si-a delegat atributiile lui Florin Iordache.

In calitatea sa, Florin Iordache a depus la CCR o sesizare in care sustinea ca exista un conflict de natura constitutionala intre Inalta Curte si Parlament, deoarece cei de la ICCJ nu au constituit completurile specializate asa cum prevede Legea 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea si sanctionarea faptelor de coruptie.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: