Rares Bogdan, atac frontal la adresa PSD: „Cat tupeu pot sa aiba cei care au vandut Romania pe nimic? Ciolos si Iohannis au dat Petromidia, Electrica, Distrigaz?”

politica

Realizatorul Realitatea TV Rares Bogdan publica un comentariu acid in EVZ in care ataca propaganda PSD legata de „teza strainilor care ne fura tara in timp ce noi plangem de foame”. El aduce aminte cine sunt cei care, de fapt, au vandut marile companii profitabile ale Romaniei.

„Nu exista zi in care vectorii mediatici cu potential de galagie sa nu scoata in fata teza strainilor care ne fura tara in timp ce noi plangem de foame. Si aici exista doua planuri. Eu insumi am semnalat pana mi s-a uscat gura tratamentul diferit aplicat firmelor straine si societatilor romanesti, dar m-am limitat la asta. Noroc ca Uniunea Europeana ne impune taxarea in tara unde se realizeaza profitul! Pe celalalt plan, insa, printr-o retorica de victimizare, se mascheaza incapacitatea istorica a guvernantilor de a sta in picioare, de a refuza cereri venite de la guverne puternice.

Tocmai recursul la istorie ne aduce, insa, adevarul. La istoria reala, nu cea a declaratiilor sforaitoare de partid. O mica si halucinant de consistenta istorie a privatizarilor si a proastei administrari a bijuteriilor economiei Romanesti ne arata cum au fost transferate in proprietati straine sau distruse, ca sa faca partie, industria de mobila, fabricile de ciment, tractoare sau camioane, companiile de utilitati, exploatarea resurselor, banci, industria grea si combinatele de fibre textile. Despre facilitatile obtinute de Petromidia de la Guvernul Nastase (unde lucra atunci Tariceanu, la Rompetrol?), despre privatizarea Romtelecom, Petrom, BCR, Electrica Muntenia Sud, Electrica Oltenia, Distrigaz, Romaero si Avioane Craiova, Combinatul Resita, Sidex, Oltchim, despre distrugerea mineritului… numai de bine! Ca si despre contractul Bechtel!

Toate le-au dat Ciolos si Iohannis! Stiti cum erau justificate privatizarile din sectorul energetic intr-o nota de fundamentare din timpul Guvernului Tariceanu? Aveau ca obiectiv “obtinerea unei competitivitati reale”.

Caci la asta ne referim noi acum, cand plangem dupa securitate energetica: la faptul ca suntem competitivi! Despre combinatele vandute rusilor, care le-au transformat in fier vechi, au uitat, de asemenea. Si ca sa nu spuna cineva ca folosesc referinte dubioase, citez din Nicolae Vacaroiu, 2013: privatizarile din Romania au esuat in proportie de 80%. Tot Curtea de Conturi: prejudiciul, in acordul petrolier cu Sterling, se ridica la 38 de milioane de dolari”, a scris Rares Bogdan in EVZ.

Realizatorul Realitatea TV spune apoi la ce concluzii a ajuns in urma unor discutii cu „oficiali europeni, americani, sefi de multinationale”.

„Vor aparea, cu fete lungi, gata sa planga, afirmand ca li s-a impus sa intraineze tara, altfel crapam naibii si ne juleau ungurii. Au tupeul sa se spele pe maini, sa afirme ca FMI, Banca Mondiala si Comisia Europeana sunt dusmanul, caci si-au trimis multinationalele incoace, precum Papa cu-a lui trei coroane spre Baiazid. Pai ce era aici, sat fara caini?

Stiti ce am invatat eu in ultimii 10 ani din discutii cu oficiali europeni, americani, sefi de multinationale? Ca demnitarul roman este degraba ospitalier, ca odata cu turcii, rusii, austriecii, cand isi cumpara linistea. Ca ofera fara sa i se ceara, dintr-un servilism celular. Ca daca s-ar fi pus contra unor pretentii aberante, strainii ar fi cerut un timp de respiro, pentru prezentarea altei oferte, iar aceasta ar fi fost reciproc avantajoasa. Dar nimeni, in ultimul sfert de veac, n-a avut curajul si demnitatea sa pretinda respect. Iar cand te comporti ca o sluga, asa vei fi tratat! Iar oamenii aceia, strainii urati, sunt obisnuiti sa faca afaceri printr-o strangere de mana, privindu-te in ochi! Numai ca nu gasesc ochii partenerului nicaieri, deoarece demnitarul roman sta in genunchi. Asa i-a spus lui studiul de oportunitate!

Toate aceste complicitati – din leafa de ministru nu se pot face concedii in Bora-Bora – au fost considerate la vremea lor oportunitati. Cum PNA nu avea ca scop descoperirea mizeriilor, ci somnul linistit al celor care au decis oportunitatea, este evident ca acum, DNA este dusmanul poporului. Caci poporul sunt ei. Iar poporul pregateste asa: Tarom, CFR Marfa, Portul Constanta, Hidroelectrica, Transgaz, Transelectrica, Nuclearelectrica. Intai pachete minoritare, asa e obiceiul casei. Grabiti-va, baieti, acum e oportun, cat sunteti la putere! Asa a fost mereu!”, incheie Rares Bogdan.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Comentarii: