politica

Rares Bogdan: „Candidatul nostru la Presedintie se numeste Nicolae Ciuca, generalul Nicolae Ciuca. Este obligat prin statutul partidului sa candideze”

Prim-vicepresedintele PNL Rares Bogdan a afirmat miecuri ca Nicolae Ciuca este candidatul partidului la presedintie, dar nu exclude nici scenariul candidaturii comune cu PSD.

„Candidatul se numeste Nicolae Ciuca, generalul Nicolae Ciuca, iar daca va uitati la contextul international, va uitati la intalnirea de ieri a presedintelui Klaus Iohannis, care a fost una plina de semnificatii, cred ca este cat se poate de clar ca are prima sansa presedintele Partidului National Liberal, Nicolae Ciuca, care este si obligat prin statutul partidului sa candideze. La noi este simplu: presedintele partidului candideaza la presedintia Romaniei, ca vrea, ca nu vrea, este obligat”, a spus Rares Bogdan.

El a adaugat ca scenariul candidaturii comune se va discuta dupa 10 iunie.

„Nu excludem in niciun caz niciun fel de scenariu legat de candidatura. Adica nu excludem scenariul candidatului comun, dar asta vom discuta dupa data de 10, cand vom vedea cum vor primi romanii candidatii nostri la europarlamentare, la locale”, a spus Rares Bogdan, citat de Agerpres.

Intrebat daca Nicolae Ciuca a furat startul pentru alegerile prezidentiale, Rares Bogdan a spus: „Daca Nicolae Ciuca a furat startul la prezidentiale, ce a facut Marcel Ciolacu, suntem in Saptamana luminata, ce a facut cand a plecat la Muntele Athos, ce a facut sau ce face Mircea Geoana de un an de zile cand nu prea e la conducerea NATO, ci mai mult cu lansari de carte si intalniri cu alegatorii sau ce au facut alti posibili candidati?”.

„Nu consider ca a furat startul. Consider ca pur si simplu domnul presedinte Nicolae Ciuca participa la aceasta campanie in calitate de activist liberal”, a mai spus Rares Bogdan.

Presedintele PNL, Nicolae Ciuca, a declarat, miercuri, ca partidul sustine mentinerea datelor pentru alegerile prezidentiale decise in coalitie, respectiv 15 septembrie primul tur si 29 septembrie cel de al doilea, mentionand ca, din punctul de vedere al liberalilor, perspectiva este sa aiba propriul candidat la aceste alegeri.

„In acest moment abordarea este una care va avea la baza alegerile din 9 iunie. Perspectiva, din punctul nostru de vedere, este aceea de a avea fiecare partid propriul candidat. Se lucreaza la profilul liderului Partidului National Liberal, toate acele panouri au fost concepute pentru a sustine candidatii nostri la alegerile europarlamentare si venim cu argumentele pe care noi le-am folosit de fiecare data in sensul realizarilor pe care Partidul National Liberal le-a reusit din momentul in care am preluat guvernarea”, a afirmat Ciuca, inainte de a participa la conferinta ‘Europa in fiecare localitate’.

El a spus ca PNL sustine mentinerea acestor date stabilite in coalitie.

„Discutia in coalitie si decizia a fost ca alegerile prezidentiale sa fie pe 15 septembrie primul tur, 29 septembrie cel de al doilea. Nu am avut niciun fel de analize sau dezbatere in acest sens, motiv pentru care Partidul National Liberal sustine mentinerea acestei date pentru alegerile prezidentiale”, a precizat Nicolae Ciuca, intrebat pe aceasta tema.

Intrebat daca totusi s-ar schimba aceasta data, avand in vedere posibilitatea negocierii pentru presedintele Iohannis a unei pozitii la nivel european, Ciuca a spus: „Nu cred ca trebuie sa ne raportam la ceea ce va face domnul presedinte Iohannis, nu este nicio legatura intre ceea ce urmeaza sa faca domnia sa si ceea ce se intampla in procesul electoral”.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Primar PSD din Gorj, dupa ce a lovit o femeie cu masina si a fugit: „Eu sunt bine”. Primarul este fan al Moscovei

Primarul comunei gorjene Stejari, Robert Paiusi, este cercetat de politisti dupa ce, duminica, a acrosat…

28 de minute ago

Elicopterul care il transporta pe presedintele iranian Raisi, in Azerbaidjan, implicat intr-un incident. Acesta ar fi efectuat o aterizare fortata

Elicopterul care il transporta pe presedintele iranian Ebrahim Raisi, in timpul vizitei acestuia in Azerbaidjan…

3 ore ago

Omul de incredere al lui Alexei Navalnii spune ca „nu va renunta niciodata” la lupta impotriva lui Putin

Leonid Volkov, cel care a fost atacat cu brutalitate in luna martie, spune ca impartaseste…

3 ore ago

Israelul a lovit o tabara de refugiati din centrul Fasiei Gaza. Cel putin 31 de morti

Lovituri aeriene israeliene au provocat, duminica dimineata, moartea a cel putin 31 de persoane in…

4 ore ago

Cod galben de ploi si grindina in mai multe zone din tara. Ciclonul care a facut ravagii in vestul Europei ameninta si Romania

Ciclonul care a lovit Europa se apropie de Romania, dar vestea buna este ca acesta…

4 ore ago