Rares Bogdan dezvaluie cine i-a dictat „imbecilului” Ilan Laufer ce sa spuna: „PSD-isti carora le este rusine mi-au spus”

politica

Rares Bogdan a anuntat, marti seara, la Realitatea TV ca atacul delirant lansat de Ilan Laufer impotriva lui Klaus Iohannis a fost pus la cale de catre secretarul general al PSD, Codrin Stefanescu, impreuna cu baronul PSD Ionel Arsene.

„Codrin Stefanescu i-a dictat acestui imbecil ce sa spuna, in prezenta lui Ionel Arsene”, a declarat Rares Bogdan la Realitatea TV.

Rares Bogdan a spus ca are aceste informatii din partea unor lideri PSD, care i-au transmis ca pana si lor le este rusine de iesirea lui lui Laufer.

Ilan Laufer a declarat, marti seara, la sediul PSD, ca presedintele Klaus Iohannis a respins numirea sa in functia de ministru al Dezvoltarii din antisemitism, el acuzandu-l pe seful statului ca acesta este un gest dintr-un lung sir de actiuni antisemite.

„Dragi romani, ma numesc Ilan Laufer, sunt cetatean roman, din parinti romani, nascut la Maternitatea Polizu, foarte aproape de Guvern”, si-a inceput Laufer declaratia.

Ilan Laufer a afirmat ca respingerea numirii sale de catre Klaus Iohannis este neconstitutionala si constituie ”nou act de antisemitism”.

Laufer a spus si ca presedintele a contribuit inclusiv la sabotarea sedintei de Guvern comune Romania-Israel.

„Sunt ingrijorat de motivele reale care au stat la baza respingerii mele, atunci cand m-a refuzat in functia de vicepremier si ministru al Dezvoltarii fara sa motiveze aceasta decizie, ceea ce este neconstitutional. consider ca refuzul presedintelui Iohannis in ceea ce ma priveste este un nou act de antisemitism si vreau sa atrag atentia asupra fenomenului neincetat de antisemitism pe care l-a demonstrat neincetat in ultimul an presedintele Klaus Iohannis”, a afirmat Laufer.

El a sustinut ca presedintele a avut ”mai multe iesiri impotriva evreilor si declaratii antisemite” si ca a blocat numirea unui ambasador al Romaniei in Israel, dorind „sa saboteze” relatiile cu aceasta tara.

„Prin interpusi, a initiat actiuni de urmarire penala impotriva primului ministru Viorica Dancila dupa vizita acestuia in Israel si am informatii certe ca ar trebui si eu sa ma astept la acelasi mod de actiune in ceea ce ma priveste – mai precis un dosar penal care se pregateste acuma pe repede-nainte la comanda presedintelui”, a mai afirmat Laufer.

Laufer a sustinut si ca presedintele Iohannis i-a promis cancelarului Angela Merkel ca va face tot posibilul sa blocheze mutarea Ambasadei Romaniei in Israel de la Tel Aviv la Israel.

Laufer a mai spus ca atacurile antisemite la adresa sa sunt cu atat mai dureroase cu cat din familia sa au decedat 52 de persoane in perioada Holocaustului din Romania.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: