Rares Bogdan, dezvaluire despre un moment-cheie: „Renate Weber, aceasta ciudatenie totala, ne-ar fi atacat ordonanta”

politica

Prim-vicepresedintele PNL Rares Bogdan afirma ca Guvernul Orban a renuntat sa mai dea ordonanta de urgenta pentru alegerile in doua tururi intrucat a avut informatii ca Avocatul Poporului, Renate Weber, urma sa o atace la CCR.

Intr-un interviu pentru hotnews.ro, Rares Bogdan a negat ca premierul Orban a „sacrificat” alegerile in doua tururi pentru anticipate.

„Nu. E acuzat pe nedrept. Va spun: pana seara, era ordonanta de urgenta. Am avut informatii clare si au analizat constitutionalistii nostri, Renate Weber era pregatita sa atace ordonanta de urgenta, Avocatul Poporului, un alt personaj ciudat. Nu stiu daca-ti amintesti, dar Renate Weber a fost la Fundatia Soros, un luptator deosebit pentru drepturile civice, pentru societate civila, pentru deschidere, pentru democratie reala, pentru presa libera. Domn’e, si femeia aia, o ciudatenie totala, e un fel de Tariceanu cu fusta. Personaje care de la lumina anilor ’90, pe care ne-o ofereau prin prestatia lor si speranta, au ajuns sa fie niste aparatcici absolut nenorociti. Ma rog, doamna Weber ne-ar fi atacat ordonanta. Si atunci, toata situatia devenea tragica. Ludovic Orban a facut o chestiune care arata curaj. A venit, si-a pus mandatul pe masa. Sigur, unii ar zice ca e strategie. Stai putin. Astazi, guvernul Orban nu mai are toate prerogativele, e intr-un picior, un picior este amputat”, a declarat Bogdan.

El i-a facut si lui Tariceanu un portret foarte critic.

„Pentru mine e o ciudatenie. Recunosc ca in anii ’90 am urmarit cu mare interes si mi se parea ca PNL-AT (Aripa Tanara), prin persoana domnului Tariceanu, prin prezenta, prin discurs, venea si din casa unui mare intelectual, mi se parea altceva, mi se parea o lume occidentala.

Domn’e, sa aduci in tara Lagardere, cand ai facut Radio Contact (…), grupul Citroen, Harley Davidson si ce a mai adus si sa ajungi in situatia in care sa te infratesti, sa te bati pe umar si sa fii prieten la catarama cu Codrin Stefanescu, cu Eugen Nicolicea, cu Florin Iordache, cu Bacalbasa sau Mitica Buzatu mi se pare ceva absolut sinistru. Sigur ca, daca te uiti in istorie, el are cumva o traiectorie inversa. Petre Tutea spunea: domn’e, daca in tinerete nu esti de stanga, ai o problema, dar daca ramai dupa 40 de ani de stanga, inseamna ca esti bolnav, nu intelegi ce-i cu viata. Ei, Tariceanu a ajuns la peste 60 de ani si el a facut parcursul invers: el de la un om de dreapta, care parea viitorul pentru dreapta romaneasca in ’90, a ajuns sa fie un sinistru pro-bolsevic si anti-european”, a mai spus Bogdan.

Mai mult despre: ,


Comentarii: