Rares Bogdan, explozie de revolta fata de traseistii care vin in PNL: „Ne vor trada la fel! Nu ne transformati partidul in Arca lui Noe”

politica

Prim-vicepresedintele PNL, Rares Bogdan, a criticat dur acceptarea de catre PNL a numerosi traseisti din ALDE si PSD. „Aia care vin acum vor pleca cum au venit, ne vor trada la fel”, a declarat Bogdan la Realitatea Plus.

Mesaj foarte dur transmis de Rares Bogdan privind numeroasele inscrieri in PNL a unor lideri sau primari din ALDE si chiar din PSD.

„Inteleg unul, doua cazuri, nu ne transformati partidul in Arca lui Noe. Avem 240.000 de oameni care in cele mai grele momente au fost in picioare, care au fost umiliti, dati afara, terorizati de baroni rosii, de primari rosii. Cum se simte colegul nostru care a fost jignit, improscat cu noroi cand Dragnea stapanea Romania, cand Serban Nicolae parea ca va fi sef al SIE? Cum parea colegul meu liberal atunci cand un primar cu doua Ferrari-uri transporta manifestanti la Cotroceni, cand el era in Piata Victoriei la minus 20 de grade si cu jandarmii cu bastoanele pe noi. Primarul ala cu Ferraiuri, din Giurgiu este, trimitea oameni la poarta Cotroceniului sa faca contramanifestatie.

Ma doare, nu e corect fata de oamenii aia! Aia care vin acum vor pleca cum au venit, ne v0r trada la fel. Prefer sa mizez pe un liberal sadea, care a fost in transee, care a ramas demn cand a fost santajat sa treaca la PSD, il prefer pe el decat pe un personaj care trece dintr-o parte in alta”, a declarat Rares Bogdan.

Presedintele interimar al PNL Giurgiu, europarlamentarul Dan Motreanu, a anuntat sambata ca aproximativ 600 de membri ai ALDE din judet, inclusiv deputatul Toma Petcu, s-au alaturat liberalilor, apreciind ca este vorba despre „nasterea unui proiect politic important”.
Bill de Blasio Criticizes Pete Buttigieg Attacks On Bernie Sanders

„Astazi, in judetul Giurgiu are loc nasterea unui proiect politic important, un proiect politic care, cu siguranta, va duce la schimbarea decidentilor politici de la nivelul judetului Giurgiu, si anume castigarea de catre PNL a Consiliului Judetean si a Primariei municipiului Giurgiu. Astazi (…) am construit impreuna cu colegii mei din PNL si cu domnul Toma Petcu un proiect politic puternic pentru judetul Giurgiu, un proiect politic si un PNL puternic care este in masura sa se bata cu PSD pentru castigarea alegerilor in acest judet. (…) Este un proiect in care eu cred si care creste PNL si din punct de vedere valoric si din punct de vedere numeric. Doar astazi, organizatia veche a ALDE Giurgiu a adus aproximativ 600 de adeziuni in PNL Giurgiu, urmand sa fie stranse si alte adeziuni din judet”, a declarat Motreanu, citat de Agerpres.

In opinia sa, PNL Giurgiu arata, prin acest proiect politic, ca are deja o alta capacitate institutionala, pentru ca are doi parlamentari, Toma Petcu si Alexandru Andrei, precum si doi secretari de stat pe doua domenii importante, Gheorghe Stefan la Ministerul Agriculturii si Dumitru Beianu la Ministerul Mediului.

„Sunt bucuros ca am putut construi acest proiect, pentru ca ALDE in judetul Giurgiu, prin dinamismului domnului Toma Petcu, a fost o organizatie puternica si care obtinea voturi de pe partea dreapta si acest lucru ne-ar fi creat, in perspectiva alegerilor locale si parlamentare, prejudicii mari, pentru ca era o faramitare pe partea dreapta. Acum avem un PNL puternic, care oricand se poate bate de la egal la egal cu marele PSD Giurgiu”, a completat Dan Motreanu.

Toma Petcu a devenit prim-vicepresedinte al organizatiei judetene PNL Giurgiu, alaturi de Alexandru Andrei, iar fostul presedinte al organizatiei municipale ALDE Giurgiu va deveni prim-vicepresedinte al organizatiei municipale PNL. De asemenea, in structura Biroului Judetean al PNL Giurgiu vor fi cooptati 15 membri proveniti din ALDE.

„Am fost unul dintre cei care au luptat in permanenta sa reusim sa ne dezlipim de PSD, sa rupem acea intelegere cu PSD, am militat in cadrul partidului inca din 2018 pentru acest lucru, am explicat in anumite momente foarte importante domnului Tariceanu ca ar fi bine sa iesim de la guvernare. (…) Daca as fi acceptat sa ma duc in PSD, as fi fost mai putin traseist? Pe de alta parte, orice oferta as fi primit din partea PSD nu se compara niciodata cu dorinta pe care am avut o de-a lungul timpului de a reveni acasa, aici, la mine, la PNL, unde m-am format ca om politic”, a declarat deputatul Toma Petcu.

In final, liderii liberali giurgiuveni au anuntat ca in cadrul organizatiei sunt mai multi membrii care isi doresc sa intre in competitia electorala pentru functia de primar al municipiului Giurgiu, candidatul urmand sa fie stabilit in urmatoarele saptamani, in urma unei competitii interne.

Mai mult despre:


Comentarii: