politica

Rares Bogdan face iar show la Congresul PNL. Anunta ca PNL creste: „Avem astazi 22%, avem potential”

Prim-vicepresedintele PNL Rares Bogdan a anuntat duminica, in timpul Congresului extraordinar desfasurat la Palatul Parlamentului, ca un sondaj de opinie arata ca partidul a ajuns la un scor de 22,2% din intentiile de vot ale romanilor.

„Am primit un ultim sondaj de opinie, pe care casa de sondare il va face cunoscut, probabil, in aceasta seara sau maine dimineata. Este facut la comanda unei importante institutii internationale. Cifrele arata ca, in continuare, votantii liberali si PNL sunt cei mai pro-occidentali de pe scena politica romaneasca, ca PNL are scorul astazi de 22,2% din totalul populatiei, PSD – 31,1%, AUR – 16,2%, UDMR – 5%.

Avem potential. Haideti sa-l valorificam si sa nu ne batem joc de ceea ce a ramas, pentru ca peste doi ani trebuie sa mergem in fata oamenilor cu realizari, nu cu proiecte”, a anuntat europarlamentarul Rares Bogdan, citat de Agerpres.

Premierul Nicolae Ciuca a declarat ca romanii asteapta de la coalitia de guvernare, despre care a afirmat ca este una stabila, rezultate si eficienta, nu populism si galceava permanenta.

„Avem parlamentari si ministri liberali, avem o coalitie stabila impreuna cu partenerii nostri – PSD si UDMR – care sustin proiecte majore si, impreuna cu care, ne-am asumat implementarea reformelor si modernizarea statului pentru binele cetateanului, nu pentru mize mici si certuri sterile. Romanii asteapta de la noi rezultate si eficienta, nu populism si galceava permanenta”, a spus Ciuca, duminica, la Congresul extraordinar al PNL, unde este singurul candidat la functia de presedinte.

El a vorbit despre faptul ca traversam o situatie de criza continua, doi ani de pandemie, cresterea preturilor la energie si gaze, la bunurile de consum, la carburanti, cresterea inflatiei si criza de securitate generata de invazia ”ilegala si neprovocata” a fortelor armate ruse in Ucraina.

„Razboiul din Ucraina a creat o criza umanitara pe care o gestionam cum se cuvine. Sprijinim cetatenii ucraineni care au intrat si inca intra in tara noastra, pentru ca acestia sa beneficieze de solidaritatea si ospitalitatea romanilor. Nu ne-am mai confruntat cu o astfel de provocare, dar generozitatea si empatia romanilor au impresionat pe toata lumea. Dragi romani, va multumesc, inca o data! Am mentionat detaliile acestei crize pentru ca avem responsabilitatea de a mobiliza toate resursele noastre pentru a apara principiile fundamentale ale civilizatiei occidentale din care facem parte: dreptul la viata, respectul demnitatii umane, libertatea. Trebuie sa asiguram stabilitatea economico-sociala respectand valorile democratice, trebuie sa asiguram stabilitatea macro-economica investind in economie si, nu in ultimul rand, trebuie sa intarim securitatea nationala, consolidand institutiile statului”, a afirmat premierul.

El a facut apel catre toate partidele politice democratice.

„Fac un apel la toate partidele politice democratice sa nu toleram in niciun fel degradarea democratiei in Romania, sa nu toleram atacurile la adresa valorilor care au stat la baza succesului aderarii noastre la NATO si integrarii in Uniunea Europeana si sa respingem incitarea la ura si violenta”, a spus Nicolae Ciuca.

Acesta a transmis ca Romania are cele mai solide garantii de securitate, este membra a celei mai puternice aliante politico-militare – Alianta Nord-Atlantica si este parte a celei mai mari familii – Uniunea Europeana.

„Iar pentru noi, liberalii, parteneriatele strategice, in special cel cu Statele Unite ale Americii, reprezinta, alaturi de apartenenta la NATO si UE, coloana vertebrala a securitatii Romaniei. Toate acestea nu sunt negociabile pentru noi, liberalii. La fel cum nenegociabila este garantia noastra pentru statul de drept, pentru o justitie independenta, pentru respectarea si apararea drepturilor si libertatilor civile”, a adaugat premierul.

El a subliniat necesitatea accelerarii reformelor si a inchiderii Mecanismului de Cooperare si Verificare – MCV, despre care a afirmat ca nu se mai justifica.

„De asemenea, asteptam cat mai repede o decizie pozitiva, pentru aderarea la Spatiul Schengen, iar pentru aceasta ne bazam si pe sprijinul colegilor nostri din PPE”, a mai aratat Ciuca.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24
Tags: rares bogdan

Recent Posts

Trupe de „instructori rusi” au ajuns in Niger. Acestia au adus si un sistem de aparare aeriana de ultima generatie

Zeci de instructori militari rusi au sosit in Niger, ca parte a unui nou acord…

25 de minute ago

Tucker Carlson spune ca OZN-urile sunt pilotate de „entitati spirituale” cu baze „sub ocean si sub pamant”: „Sunt aici de mii de ani”

OZN-urile si presupusii lor piloti s-ar putea sa nu fie „extraterestri” de pe o planeta…

45 de minute ago

Rusia trimite in Iran, de saptamana viitoare, 24 de avioane Su-35. Moscova va transfera Iranului si sisteme de rachete S-400

Iranul ar urma sa primeasca saptamana viitoare primul lot de avioane Suhoi Su-35 din Rusia,…

2 ore ago

Replica lui Nicusor Dan pentru Piedone: „Stim toti ca esti interlop”

Primarul Capitalei, Nicusor Dan, i-a replicat lui Cristian Popescu Piedone tot cu un mesaj inscriptionat…

O oră ago

Presshub: Dinu Sararu a fost inmormantat ilegal. Legea interzice asezarea mormintelor in afara cimitirelor

Dinu Sararu a fost inmormantat ilegal, in comuna sa natala, Slatioara, din judetul Valcea. Scriitorul,…

55 de minute ago