Rares Bogdan ii cere la Antena 3 lui Drula sa-l demita urgent pe seful CFR. Dan Barna: „Oamenii trebuie judecati prin ceea ce fac, si nu neaparat printr-o declaratie neinspirata si nefericita”

politica

Prim-vicepresedintele PNL, Rares Bogdan, a declarat joi seara la Antena 3 ca ministrul Catalin Drula trebuie sa il demita de urgenta pe directorul CFR, Ovidiu Vizante. Dan Barna considera insa ca „oamenii trebuie judecati prin ceea ce fac, si nu neaparat printr-o declaratie neinspirata si nefericita”.

”Normal, directorul companiei ar trebui sa plece. Si nu doar el, ci multi altii. Daca era din cadrul Guvernului, faceam o cerere de demitere. Asteptam sa vedem ce decizie va lua Catalin Drula. Pozitia noastra e destul de clara, cand cineva greseste, trebuie sa plece, nu ne jucam cu siguranta copiilor”, a declarat Rares Bogdan la Antena 3.

Vicepremierul Dan Barna considera insa ca directorul CFR Calatori, Ovidiu Vizante, trebuie sa fie judecat pentru rezultatele activitatii sale, nu pentru „o declaratie neinspirata si nefericita” pe care a dat-o in legatura cu un tren in care se aflau copii, blocat timp de mai multe ore in urma furtunii din noaptea de miercuri spre joi.

„E o situatie neplacuta, e o situatie regretabila (…). E foarte clar ca acea replica avuta intr-un dialog cu un jurnalist nu a fost una fericita, a fost o exprimare profund nefericita. Dar omul era acolo de cu seara, din momentul in care aceasta furtuna a tulburat teribil circulatia feroviara (…). Oamenii trebuie judecati prin ceea ce fac, si nu neaparat printr-o declaratie neinspirata si nefericita, iar pe de alta parte, el este in aceasta pozitie de trei luni si ceva. (…) Il vom evalua dupa sase luni, dupa un an si vom vedea rezultatele muncii sale”, a declarat Barna joi seara, la Digi 24.

Vicepremierul a subliniat, in context, efortul facut de angajatii CFR pentru reluarea circulatiei feroviare intre Bucuresti si Constanta dupa ciocnirea a doua trenuri de marfa in zona statiei Fetesti.

„E de remarcat, in aceasta suparare generala pe cei de la calea ferata, efortul supraomenesc pe care echipele de interventie l-au facut. In seara aceasta se va da din nou drumul acelei linii care parea distrusa si parea nepracticabila mai multe zile. Toata ziua s-a lucrat la foc continuu”, a spus Dan Barna.

Directorul CFR Calatori, Ovidiu Vizante, declarase joi dimineata la Antena 3, referitor la situatia in care un tren in care se aflau copii ce se intorceau din tabara de la mare a asteptat timp de opt ore o locomotiva pentru a-l tracta, ca nu el ar trebui intrebat despre aceasta situatie. Vizante a revenit ulterior cu precizari si a spus ca „a fost un moment de lipsa de concentrare” din partea sa, pe fondul oboselii acumulate in timpul noptii precedente.

Premierul Florin Citu a declarat, joi, ca este anormal ca in asemenea situatii „un sef de la CFR Calatori sau un director sa spuna ca solutia vine din alta parte”. El a subliniat ca, in cazul in care calatorii au suferit de pe urma modului in care sunt administrate situatiile de criza, ar trebui sa raspunda „cei care se ocupa de acest lucru (…), ministerul de resort”.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: