Rares Bogdan ii cere presedintelui Iohannis sa declanseze „razboiul total”: „Slugoiul Toader loveste si in ultimele clipe ale Anului Centenar”

news

Realizatorul TV Rares Bogdan il indeamna pe presedintele Iohannis sa declanseze „razboiul total” impotriva Coalitiei PSd-ALDE, dupa ce „slugoiul” Tudorel Toader i-a cerut sefului statului sa il revoce pe Augustin Lazar si sa o numeasca pe Adina Florea la sefia DNA.

„Slugoiul loveste si in ultimele clipe ale Anului Centenar. Ce va face Presedintele Romaniei? Pe scut, sub scut, sau cu SCUTUL in mana si la Razboi TOTAL, aceasta este intrebarea?”, a scris Rares Bigdan pe Facebook.

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, anunta joi seara, intr-o postare pe Facebook, ca a transmis catre presedintele Romaniei atat solicitarea de revocare din functie a procurorului general Augustin Lazar, cat si pe cea privind numirea Adinei Florea ca procuror sef al Directiei Nationale Anticoruptie.

Tudorel Toader a scris, joi seara, pe Facebook, ca a transmis catre presedintele Romaniei solicitarea de revocare din functie a procurorului general.

„Am transmis catre presedintele Romaniei solicitarea de revocare din functie a procurorului general.

Am transmis catre presedintele Romaniei si urmatoarele solicitaril de numire in functiile conducere:
1. Elena Giorgiana Hosu – procuror sef adjunct DIICOT;
2. Antonia-Eleonora Constantin – procuror sef al Sectiei Judiciare din cadrul PICCJ;
3. Iuliana Nedelcu – procuror sef adjunct al Sectiei Judiciare din cadrul PICCJ;
4.Florena-Esther Sterschi – procuror sef al Sectiei de resurse umane si documentare din cadrul PICCJ;
5. Adina Florea – procuror sef al DNA!

Exprimam si speranta faptului ca presedintele va reciti atat art. 132 din Constitutie cat si Decizia CCR nr 358/ 2018 !”, a scris Tudorel Toader.

Articolul 132 din Constitutie se refera la Statutul procurorilor si prevede ca „(1) Procurorii isi desfasoara activitatea potrivit principiului legalitatii, al impartialitatii si al controlului ierarhic, sub autoritatea ministrului justitiei. (2) Functia de procuror este incompatibila cu orice alta functie publica sau privata, cu exceptia functiilor didactice din invatamantul superior”.

Decizia CCR numarul 358/2018 este cea prin care presedintele Iohannis a fost obligat sa o revoce din functia de sefa a DNA pe Laura Codruta Kovesi.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: