politica

Rares Bogdan ii multumeste lui Citu ca nu s-a agatat de scaun: Un scandal ne-ar fi fost fatal. Iohannis este intr-o activitate furibunda

Prim-vicepresedintele PNL Rares Bogdan a declarat, referindu-se la schimbarea lui Florin Citu din functia de presedinte al PNL, ca liberalii au facut o miscare inteleapta in septembrie, dar ca uneori e nevoie de schimbari, pe parcurs.

„Cred ca noi am facut o alegere inteleapta in septembrie, cred ca pentru acel moment Florin Citu a fost cea mai buna solutie, dar aici este exact ca in sport, trebuie sa faci schimbari, uneori, pe parcurs. Si trebuie sa alegi cea mai buna solutie pentru momentul respectiv”, a sustinut Rares Bogdan, la Digi24.
Intrebat, de asemenea, daca Florin Citu a fost o alegere pe termen scurt, Rares Bogdan a precizat ca acesta fusese ales pentru un mandat de 4 ani.
„Nu, nu l-am ales pe termen scurt, noi l-am ales pentru un mandat de 4 ani, dar el ramane un redutabil finantist, un redutabil economist, un coleg de-al nostru care va avea un cuvant de spus in PNL. Dar uneori managementul politic, stiti, unii sunt foarte buni in ceea ce fac, dar nu trebuie sa fie neaparat si niste manageri politici, mai ales conducand un partid de 240.000 de membri. Noi avem aproape un sfert de milion membri activi, cotizanti.
Suntem al doilea cel mai mare partid politic din Romania si partidul cel mai vechi de pe scena politica europeana si de asemenea, din Romania, fara discutie. E un partid care are un istoric greu, care apasa, si de asemenea, un partid cu 18.000 de consilieri locali si judeteni, 1.300 de primari, 17 presedinti de consilii judetene, 132 de parlamentari, 10 europarlamentari, plus 9 ministri. Nu e usor de gestionat un astfel de partid”, a declarat Rares Bogdan, potrivit News.ro.
Prim-vicepresedintele PNL a adaugat ca ii multumeste lui Florin Citu ca a inteles sa se retraga din functia politica de la conducerea PNL.
„Pentru contextul actual am decis sa facem aceasta schimbare din mers, ii multumesc lui Florin ca a inteles si nu s-a opus si nu a creat un scandal care ne-ar fi fost fatal, a fost o revolutie de catifea care a durat exact 10 zile. Pentru momentul actual geo-politic, pentru situatia in care se afla Romania, am considerat ca PNL isi poate schimba liniile, isi poate schimba coordonatorul de joc si sa mearga spre generalul Ciuca”, a mai declarat Rares Bogdan.
Despre Klaus Iohannis: Ridica UE, sprijina ca un pilon de securitate NATO

Intrebat de ce nu a participat presedintele Klaus Iohannis la Congresul Extraordinar al PNL de duminica, Bogdan a spus ca seful statului „are o activitate furibunda” la institutiile europene unde se preocupa de criza geo-politica.

„Presedintele Romaniei de 45 de zile este intr-o activitate furibunda, va spune un om care sta 3-4 zile la Strasbourg, Paris sau Bruxelles, la institutiile europene. Romania practic se reconfigureaza la nivelul leadership-ului european. Domnia sa este extrem de preocupat de situatia geo-politica, geo-strategica, este parte activa a incercarii de a sprijini Ucraina, de a ridica UE, de a sprijini ca un pilon de securitate Alianta Nord-Atlantica in regiune, este in plina activitate de mediere de conflicte, de sprijin pentru Ucraina si domnia sa a considerat ca este mai important ca in acest moment sa se ocupe de problemele de reprezentarea Romaniei si o face cu mare cinste”, a explicat Rares Bogdan.
Prim-vicepresedintele PNL a adaugat ca acest Congres extraordinar al PNL a fost o chestiune interna.
„Chestiunea noastra fiind una interna, nu am invitat niciun alt lider, nici din partea dreapta a esicherului, nici din colegii de guvernare pentru ca am considerat ca trebuie sa rezolvam o problema extrem de rapid, fara prea multe floricele, cu multa seriozitate, cu multa solemnitate si sa ne apucam de treaba pentru ca e nevoie de buna guvernare, e nevoie de masuri”, a declarat Rares Bogdan.
Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

SUA: Un caine robot politist a evitat o potentiala varsare de sange, dar a fost impuscat de trei ori

Politia din statul american Massachusetts a multumit unui caine robot pentru ca a ajutat la…

3 ore ago

Un avion rusesc s-a prabusit in Crimeea: „Rusii si-au doborat propriul avion Su-27”

Un avion rusesc s-a prabusit joi in apropiere de orasul Sevastopol din Crimeea ocupata. "Un…

3 ore ago

SUA testeaza o drona supersonica pentru a concura cu China. Beijingul sustine ca a ajuns la Mach 16 – Video

Compania americana Venus Aerospace a anuntat ca a testat cu succes un motor cu detonare…

6 ore ago