Rares Bogdan ii pune la punct pe liderii PSD: „Vreti motiune de cenzura? Noi suntem pregatiti maine sa mergem in alegeri anticipate”

politica

Prim-vicepresedintele PNL Rares Bogdan a anuntat, luni seara, ca raspuns la amenintarile PSD cu motiunea de cenzura, ca PNL este gata in orice moment sa mearga in alegeri anticipate.

„Daca PSD tot ameninta cu motiuni de cenzura, noi suntem pregatiti maine sa mergem in alegeri anticipate, in aceeasi formula cu Ludovic Orban ca premier.

Toate calculele sunt in favoarea PNL. Vrem alegeri in doua turi, suntem pregatiti sa ne asuma raspunderea pe mai multe pachete de legi”, a declarat Rares Bogdan la Digi24.

Bogdan s-a aratat convins ca, pana la urma, si UDMR va fi de acord cu alegerile in doua tururi.

„Cred ca pana la urma si colegii din UDMR vor accepta alegeri in doua tururi, nu conteaza etnia celor alesi, oamenii aleg oameni gospodari”, a aratat prim-vicepresedintele PNL.

Presedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a anuntat duminica seara ca PSD va depune motiune de cenzura daca Guvernul Orban isi asuma raspunderea pe alegerile locale in doua tururi.

„Este incorecta discutia privind alegerile in doua tururi, sa schimbi regulile in timpul jocului. Putem sa discutam pentru 2024. Daca vor depune asumare pentru alegerile in doua tururi, categoric vom depune motiunea de cenzura. Am vazut ca UDMR nu sustine alegerile in doua tururi”, a declarat Ciolacu la Antena 3.

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat, joi seara, ca alegerile locale in doua tururi pot fi introduse si prin ordonanta de urgenta.

„Aceasta discutie se poarta, stiu din sursa sigura, si in Guvern si in PNL. Este decizia Guvernului daca va da ordonanta sau isi va asuma raspunderea. Este posibila orice varianta: lege, asumare, ordonanta de urgenta”, a declarat, joi, Iohannis.

Presedintele a subliniat inca o data ca isi doreste ca primarii sa fie alesi in doua tururi de scrutin.

„Optiunea mea e clara: doua tururi la primari si alegerea presedintilor de CJ din randul consilierilor judeteni”, a mai spus presedintele.

PSD si UDMR se impotrivesc vehement ca primarii sa fie alesi in doua tururi. Coloana vertebrala a PSD este formata in principal din primari, pentru multi dintre ei alegeruile in doua tururi fiind un pericol mortal.

Mai mult despre: ,

Comentarii: