Rares Bogdan il compara pe Citu cu Angela Merkel: „Dupa congres, mergem dupa modelul german”. In Germania, social-democratii sunt la guvernare alaturi de CDU

politica

Prim-vicepresedintele PNL Rares Bogdan a anuntat, la „Sinteza Zilei”, ca Florin Citu va fi ales presedinte al PNL cu un scor zdrobitor si ca apoi de va mentine in functia de premier cu ajutorul unor intelegeri in Parlament „pe model german”. In Germania, SPD (social-democrati) guverneaza impreuna cu CDU (partidul de dreapta de condus de Angela Merkel).

„Eu cred ca imediat ce Florin Citu se va primi votul a peste doua treimi din voturile delegatiilor la Congres si va fi incarcat cu puterea unui presedinte de partid de talia Partidului National Liberal cei de la USR PLUS vor trebui sa-si schimbe pozitionarea fata de domnia sa si fata de noi”, a declarat Bogdan in studioul lui Gadea.

Rares Bogdan a explicat apoi cum Citu va reusi sa ramana prim-ministru „pe model german”.

„Omul asta pentru ceea ce urmeaza sa se intample in urmatorii trei ani in Romania pentru Partidul National Liberal este cea mai buna optiune din multiple motive.

Florin Citu pe langa electoratul traditional liberal, care este un electorat conservator este un electorat foarte achiesat pe valorile crestine, pe valorile familiei, pe valorile traditionale pe istorie, reuseste sa aduca electorat si din zona USR PLUS pe care alti lideri PNL ii aduc cu greu.

Deci el reuseste sa faca un melanj si sunt absolut convins ca acesti 20% pe care ii avem acum pot sa mearga spre 30%+ in cazul in care vom reusi sa venim cu o guvernare performanta si avem toate premizele pentru asta.

Pana la urma totul este aritmetica. Noi avem 134 de deputati si senatori, cei de UDMR mai au 30, care ni se alatura.

Mai sunt 16 la minoritati condusi de domnul Pambuccian ca lider al minoritatilor nationale si mai avem nevoie undeva la 40-50 de deputati si senatori pentru a asigura acea majoritate de 234 de voturi minim pentru a trece legi, pentru a trece un Guvern.

Aceste 45 de 50 de voturi pot veni doar de la trei formatiuni politice dar pe una o excludem din start pentru ca mergem dupa modelul german, adica a partidelor democratice germane si nu facem alianta cu AFD, adica cu AUR. Deci nu luam voturi de la AUR.

Adversarii nostri raman cei din PSD. Ei vor fi adversarii nostri peste trei ani de zile, cu ei ne vom bate, ei sunt adversarii nostri de 30 de ani, firesti. Noi vrem sa guvernam in continuare sa gasim acei oameni responsabili care sa inteleaga ca au facut o greseala care li s-a intors impotriva, inclusiv domnului Barna”, a mai spus Rares Bogdan.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: