Rares Bogdan: „Presedintele a inteles ca nu merge decat in forta cu infractorii, cu interlopii politici, cu grobienii din fruntea actualului PSD”

analize

Rares Bogdan, realizatorul emisiunii „Jocuri de putere” de la Realitatea TV, afirma ca actiunile presedintelui Iohannis de blocare a numirii ca ministri a Liei Oguta Vasilescu si a lui Mircea Draghici sunt o dovada ca acesta „nu doreste sa abandoneze Romania in mainile acestui grup infractional organizat”.

„Ma bucur foarte mult ca de trei saptamani presedintele este exact cel asteptat de romanii care l-au votat. A inteles dupa ani de zile ca nu poti sa fii elegant, decent, foarte echilibrat si extrem de civilizat in exprimare cu un grup infractional organizat, cu o gasca politica de interlopi. Ma bucur ca a ajuns la ceea ce sperau votantii sai pentru ca Romania in momentul acesta este in curs de acaparare institutie cu institutie, reduta cu reduta de catre grupul infractional organizat si cantonat in jurul Rosiori de Verde, Videle si Turnu Magurele, adica judetul Teleorman care este cel mai sarac din Romania.

Mie mi se pare absolut sfidator pentru aceasta tara ca un om care a condus intr-un fel sau altul judetul Teleorman, in calitate de prefect si apoi de presedinte al Consiliului Judetean si apoi de ministru al Dezvoltarii provenind din Teleorman si fiind si deputat, sa incerce sa ne ofere un proiect politic pentru o tara dupa ce nu a fost in stare sa ridice judetul Teleorman din starea de saracie lucie in care se afla. Judetul Teleorman este in spatele judetelor secuiesti din Ardeal si in spatele judetelor Vaslui, Tulcea sau Salaj. Este ultimul judet al Romaniei la nivelul dezvoltarii si al nivelului de trai.

Cum Doamne au sperat votantii PSD si romanii in general ca un individ care si-a bagat judetul in cea mai crunta saracie sa poata ridica o tara din mocirla saraciei. Este imposibil. Cu glasul sau molcom si cu imaginea creata de consultanti de la Londra si din Tel Aviv, domnul Dragnea a reusit pentru moment in urma cu 2 ani de zile sa fraiereasca o tara intreaga. Din pacate pentru domnia sa si din fericire pentru Romania lucrurile au fost devoalate in scurt timp. S-a vazut adevarata intentie a acestui infractor, iar presedintelui i-au trebuit cam multi ani sa inteleaga ca nu merge decat in forta cu infractorii, cu interlopii politici, cu grobienii din fruntea actualului PSD care nu are nicio legatura cu formatiunea politica a domnului Nastase, Iliescu Geoana, si chiar Ponta.

Astazi, presedintele a dovedit ca nu doreste sa abandoneze Romania in mainile acestui grup infractional organizat”, a declarat Rares Bogdan pentru PSNews.ro.

Presedintele Klaus Iohannis a apreciat vineri ca sesizarea pe care Guvernul a facut-o la Curtea Constitutionala in cazul numirii noilor ministri la Transporturi si Dezvoltare Regionala nu are cum sa rezolve problema, care este una de natura politica, nu constitutionala.

„Doamna prim-ministru a trimis o solicitare de rezolvare a unui conflict la Curtea Constitutionala a Romaniei. Probabil Curtea va da un raspuns, vom vedea ce raspuns, insa dati-mi voie sa va spun ca nu va rezolva problema. CCR nu are cum sa rezolve problema, fiindca problema nu este una constitutionala, problema este una politica. Si o sa va spun si care sunt cele doua cauze ale acestei probleme politice. Prima cauza este ca de facto Romania nu are prim-ministru, a doua cauza este totala inabilitate a PSD de a face politica, politica de orice fel”, a declarat seful statului, la Palatul Cotroceni.

Iohannis i-a reprosat premierului „inabilitatea de a purta institutional, macar, un dialog” pentru rezolvarea unei probleme. Detaliind, presedintele a precizat ca prim-ministrul i-a trimis in scris, fara sa il contacteze, o solicitare de remaniere a Guvernului, dupa care, „fara sa astepte raspunsul”, a mai trimis o solicitare pe acelasi subiect.

„Dupa care mi-a mai trimis hartii, toate fara sa caute o discutie sau un dialog cu mine. In definitiv, doamna prim-ministru m-a sunat, totusi, ieri. Si ce credeti ca m-a intrebat? Daca am terminat analiza si cand cred eu ca voi da un raspuns. Si i-am spus foarte politicos ca azi si maine nu, iar in zilele urmatoare o voi informa cand ajung la o concluzie. Sincer, m-as fi asteptat in toata aceasta perioada, asa, printre vizitele pe care le face doamna prim-ministru in strainatate, macar sa ma sune sau sa ma caute si sa intrebe: ‘Domnule presedinte, de ce nu ne dati un raspuns? Care este problema?’. Aceasta doamna pur si simplu nu intelege cum functioneaza statul. Noi nu suntem pusi aici ca sa ne trimitem hartii scrise de secretare, secretari sau alti colaboratori. Asta este simplu de facut. Noi suntem pusi aici pentru a rezolva problemele statului, pentru a rezolva problemele Romaniei. Or, asta se face inclusiv prin colaborare si prin dialog institutional”, a precizat Iohannis.

El a adaugat ca a doua cauza a problemei politice este „totala inabilitate a PSD de a face politica”. In acest sens, el a adaugat ca Partidul Social Democrat „si-a pierdut sub acest Dragnea” capacitatea de a actiona politic.

„PSD legifereaza foarte prost. Foarte, foarte prost. Si asta nu este o afirmatie pe care o fac, asa, fiindca nu imi place PSD. Am cerut cateva date zilele acestea pentru a vedea, totusi, care este calitatea legilor care se voteaza in principiu de aceasta majoritate controlata de PSD. In peste 30 de situatii m-am adresat CCR pentru ca am considerat ca legile promovate, votate de majoritate PSD-ista, sunt proaste. In peste 25 de cazuri, Curtea Constitutionala mi-a dat dreptate si a declarat actele respective partial neconstitutionale sau integral neconstitutionale. Dati-va seama, intr-un singur an, peste 25 de legi neconstitutionale. In afara de asta, PSD pur si simplu nu mai este capabil sa negocieze politic. Nu negociaza, nici macar nu incearca sa negocieze. PSD incearca sa isi impuna vointa prin politica pumnului in gura. Acest lucru se vede si in Parlament, se vede si in felul cum lucreaza Guvernul si acest lucru pentru mine este inacceptabil”, a mai declarat el.

Premierul Viorica Dancila a anuntat vineri ca Guvernul a sesizat la Curtea Constitutionala faptul ca presedintele Klaus Iohannis nu a luat o decizie cu privire la numirea noilor ministri la Transporturi (Mircea Draghici) si Dezvoltare Regionala (Lia Olguta Vasilescu).

Mai mult despre: , ,

Comentarii: