Rares Bogdan promite ca Viktor Orban va plati: „S-a comportat mizerabil. Romanii nu sunt cetateni de rangul doi”

news

Europarlamentarul Rares Bogdan reactioneaza dur fata de modul in care guvernul de la Budapesta ii trateaza pe romanii care in aceasta noapte se vor intoarce acasa prin Ungaria. Mii de romani sunt blocati la granitele Austriei si Sloveniei cu Ungaria.

„Coridor special pentru cetetenii romani blocati la granita cu Ungaria, 22.00 – 06.00 in aceasta noapte, cu escorta de politie si fara posibilitatea de a opri pe teritoriul Ungariei. 4500 de cetateni romani vor intra din Austria si inca 1000 din Slovenia.

Guvernul maghiar al premierului Viktor Orbam s-a comportat mizerabil si a dovedit inca odata ca Ungaria este doar cu numele in Uniunea Europeana. Nu respecta nimic din normele Tratatului de baza si din relationarile internationale.

Romanii NU sunt cetateni de RANG 2, sa fie clar acest lucru. Gestul lor nu va ramane fara urmari, va asigur de asta!

Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul de Interne, Ministerul Transporturilor si Premierul Romaniei alaturi de ambasadorii romani de la Budapesta, Roma, Viena si Ljubliana s-au implicat inca de la primele ore ale diminetii in rezolvarea acestei probleme. Mergem inainte! #impreuna”, anunta Rares Bogdan.

„Ungaria va sprijini ca masura de exceptie, dar aplicata o singura data, repatrierea acestor cetateni romani pentru a ajunge printr-o trecere neintrerupta pentru a ajunge pe teritoriul Romaniei, pentru a fi preluati de autoritatile romane”, a spus Bogdan Aurescu la Digi24.

Peste 3.500 de romani sunt blocati in masini la granita dintre Austria si Ungaria, dupa ce azi noapte a intrat in vigoare decizia guvernului maghiar de a nu mai permite tranzitarea teritoriului tarii, pe fondul pandemiei de coronavirus. Budapesta a permis numai tranzitarea camioanelor de marfa.

Mai mult despre:


Comentarii: