Rares Bogdan, reactie privind premierul PSD: „Sunt socat. Dragnea a aruncat Romania in aer”. Care ar fi planul real al liderului PSD

politica

„Sunt socat,  Propunerea Sevil Shhaideh e la misto”, a fost prima reactie a lui Rares Bogdan atunci cand a auzit nominalizarea lui Liviu Dragnea pentru functia de prim-ministru. Sevil Shhaideh este propunerea de premier a PSD. Anuntul a fost facut de Liviu Dragnea, dupa consultarile de la Cotroceni.

Realizatorul „Jocuri de Putere” a explicat care sunt implicatiile acestei propuneri-surpriza. Rares Bogdan a spus ca, de fapt, Liviu Dragnea are un motiv ascuns: urmareste ca Iohannis sa respinga nominalizarea pentru a se ajunge la suspendarea Presedintelui.

„Sunt socat, pentru ca eu continuam sa-l cred pe Liviu Dragnea foarte serios. A aruncat Romania in aer. Singura gandire a sa este Palatul Cotroceni. E la misto, e facuta sa fie respinsa de Presedinte. Este facuta in dispretul absolut al romanilor. Repet, sunt absolut socat. Cred, dupa cum i-am vazut fata, Liviu Dragnea a avut o discutie contondenta cu Presedintele, pentru ca a iesit foarte nervos. Nu cred ca era propunerea initiala, cred ca s-au spus niste cuvinte la intrunire. Daca pana acum Liviu Dragnea si-a pastrat calmul, l-am vazut de data asta deranjat de ceva”, a spus Rares Bogdan.

Realizatorul TV a mai precizat ca, din punct de vedere legal, Klaus Iohannis nu are cum sa refuze propunerea de premier Sevil Shhaideh.

„Mie imi pare rau ca cineva forteaza lucrurile, atunci risti sa pierzi tot. Domnul Dragnea a primit asigurari de undeva ca nu i se va intampla nimic, ca se poate juca cu Romania. Cand iei 3,2 milioane de voturi, Dragnea a venit si a facut misto intr-un mod grotesc. Sevil Shhaideh o fi buna bucatareasa, o fi o exceptionala administratoare de butic, un om care administeaza minunat o firma de pui. N-am nimic personal cu ea. O felicitam pentru cariera dansei. Minunat, exceptional. PSD are 600.000 de membri. Se gasesc Vasile Dancu si multi alti lideri PSD. De la Rovana Plumb la Olguta Vasilescu, la altii. Este un sah care poate duce la suspendarea Presedintelui, la instabilitate in Romania. Dragnea vrea ca votul din 11 decembrie sa se transforme intr-un vot popular de sustinerea a unui candicat PSD la Presidintia Romaniei, poate chiar a domniei sale. Din punct de vedere al legalitatii, Presedintele nu are cum sa refuze propunerea PSD-ului. Cand romanii sunt luati de prosti, reactioneaza intr-un mod cutremurator. Daca cineva isi inchipuie ca in momentul votului pentru suspendarea Presedintelui se vor prezenta 7,2 milioane de oameni, se insala amarnic. Se vor prezenta 12-13 milioane de romani, care vor da peste nas celor care sfideaza inteligenta si rabdarea romanilor”.

Rares Bogdan a dezvoltat riscurile la care se supune Klaus Iohannis in cazul in care refuza propunerea Sevil Shhaideh.

„Propunerea are multiple motive de refuz. Prima dintre ele ar fi aceasta relatie directa de rudenie. Ma pun in pielea unui votant PSD. Au votat un program de guvernare, liderii pe care i-au vazut, n-au votat o doamna pe care n-au vazut-o. Eu am zis ca va fi un Guvern care va fi un Guvern Dragnea. Eu cred ca Dragnea s-a dus cu un alt nume, a avut loc o discutie deloc prietenoasa intre Presedinte si cei 3 lideri care au fost acolo si l-a determinat pe Dragnea sa vina cu acest nume. Creeaza premisele unei suspendari imediate, daca Presedintele refuza propunerea. Cred in egalitatea intre sexe, dovedim ca suntem cea mai toleranta tara a Uniunii Europene. Ma bucur ca un reprezentat din vechea Dobroge ajunge sa conduca Guvernul Romaniei.

Sunt convins ca a fost un al nume cu care Dragnea a mers la Cotroceni. Probabil Presedintele a fost extrem de dur. Liviu Dragnea a iesit extrem de nervos. Dansul sta pe o majoritate foarte puternica. Eu nu l-am mai vazut atat de nervos pe Dragnea. Nu s-a dus cu acest nume, dar a dat acest nume pentru a crea cadrul unui eventual refuz. Din punct de vedere legal, Presedintele nu poate refuza prezenta doamnei. In momentul in care pui un om de paie, creezi un dezechilibru intre puterea legislativa si cea executiva. In executiv nu pot sa fie doar papusari. Inteleg foarte bine la ce s-a referit domnul Dragnea cand a vorbit despre personaje care isi fac imagine. Pentru ca domnul Ponta si domnul Ciolos si-au facut imagine intr-un mod grotesc de pe functia de premier”, a mai zis realizatorul Jocuri de Putere.

Rares Bogdan s-a referit si la dosarul in care a fost condamnat Liviu Dragnea:

„Nu poti sa niciun Guvern de functionarasi. Cand ai 25 de milioane de oameni, nu poti sa vii cu niste functionarasi sa-i pui reprezentanti ai Guvernului. Eu inteleg ca Liviu Dragnea este ofuscat ca n-a putut fi el premier. Spun o premiera: sosarul cu care a fost condamnat Dragnea este unul cu cele putin cu cantec. Trebuie reanalizat. N-am vazut motivarea. Asta e, legea trebuie respectata. Dragnea nu trebuie sa arunce in derizoriu functia de premier”.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , ,

Comentarii: