politica

Rares Bogdan renunta la Bruxelles, vrea sa intre in guvern. A anuntat in PNL ca vrea sa fie vicepremier: „Puterea se ia, vreau sa iau ce am de luat”

Europarlamentarul PNL Rares Bogdan a anuntat, in sedinta condicerii PNL de miercuri seara, de la Vila Lac, ca vrea sa fie vicepremier dupa rotativa din mai.

UPDATE „Voi concura pentru aceasta pozitie cu oricare dintre colegii mei din PNL, daca este cazul voi prelua si un portofoliu din guvern, care este mai greu. Nu sunt de acord cu nicio modificare din protocolul cu PSD”, a declarat Rares Bogdan, intr-o conferinta de presa.

„Rares a avut un discurs mai lung pe aceasta tema. A spus ca simte ca puterea se ia si ca vrea sa ia ce are de luat si nu mai vrea sa astepte. Ca a vazut ca daca a avut bun-simt pana acum, a inceput sa fie atacat, inclusiv din interiorul PNL. Aluzia a fost facuta la purtatorul de cuvant Ionut Stroe, care i-a tinut partea lui Bogdan Aurescu. Rares Bogdan vrea sa fie vicepremier din mai”, a declarat pentru Libertatea un lider de organizatie PNL, care a participat la intalnirea de la Vila Lac.

Europarlamentarul Dan Motreanu i-ar fi spus, potrivit surselor citate, sa preia si Ministerul Transporturilor. Discutia a fost „pe un ton amical, in gluma”, iar Rares Bogdan a replicat ca a fost deja pus de unii la acest minister

Rares Bogdan a spus ca va prelua functia cu o singura conditie: daca Emil Boc sau Ilie Bolojan nu doreste sa candideze pentru functia de vicepremier. „Cei doi sunt mai buni ca mine, in rest, ma consider mai indreptatit decat toti cei prezenti”, a adaugat Bogdan.

Dan Motreanu a prezentat un sondaj cu intentiile de vot pentru Primaria Capitalei. Pe primul loc, dintre liberali, s-ar situa Rares Bogdan cu 29%, urmat de Dan Motreanu cu 18%, Lucian Bode cu 14%, Sebastian Burduja cu 12% si Stelian Bujduveanu cu 10%.

Motreanu a mai prezentat si alte doua sondaje nationale, in care partidul ar fi cotat cu 19% si cu 22%.

Secretarul general al PNL, Lucian Bode, a prezentat si el un sondaj in care partidul are 23,7%, PSD e cotat cu 32%, iar AUR cu 16,8%.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24
Tags: rares bogdan

Recent Posts

Recensamantul din Kosovo, prelungit cu o saptamana

Guvernul kosovar a decis in ultimul moment sa prelungeasca durata recensamantului in curs, primul din…

10 ore ago

Vaticanul inaspreste procedurile cu privire la presupusele „evenimente supranaturale”

Vaticanul a inasprit vineri procedurile de evaluare a evenimentelor supranaturale raportate, cum ar fi Madonele…

10 ore ago

Barbatul care l-a atacat cu ciocanul pe sotul lui Nancy Pelosi, fostul presedinte al Camerei Reprezentantilor din SUA, a primit 30 de ani de inchisoare

Barbatul care a patruns in casa fostului presedinte al Camerei Reprezentantilor din SUA, Nancy Pelosi,…

10 ore ago

New York City a spus ca nimeni nu a fost ranit la arestarile Columbia; dosarele medicale ale studentilor spun altceva

Dupa arestarea studentilor protestatari pro-palestini care ocupau o cladire a Universitatii Columbia luna trecuta, primarul…

10 ore ago

Serbia: Un tren de calatori a intrat intr-un marfar oprit intr-un tunel. Noua oameni au fost raniti

Noua persoane au ajuns la spital, vineri, dupa ce un tren de calatori s-a ciocnit…

10 ore ago