Rares Bogdan s-a maniat iar, le trimite scrisori tuturor sefilor de state din UE: „De ce Romania este tinuta in afara Schengen, ce se ascunde aici?”

politica

Europarlamentarul PNL Rares Bogdan a anuntat, luni,  ca va trimite scrisori tuturor sefilor de stat si de guvern din UE pentru a-i intreba de ce Romania nu este primita in Spatiul Schengen. Rares Bogdan sustine ca Romania indeplineste criteriile de peste zece ani.

„In ciuda faptului ca Romania indeplineste criteriile tehnice si obligatiile asumate, in ciuda rapoartelor de evaluare pozitive, in ciuda voturilor succesive din Parlamentul European, in ciuda pozitiei Comisiei, dreptul nostru a ramas pe hartie.

Salut votul din Consiliu dat in unanimitate pentru intrarea Croatiei, membra a UE din 2013, in Spatiul Schengen, urmeaza autorizarea ridicarii controalelor la frontierele interne, dar ma intreb ce se intampla cu romanii? Romanii fac parte din UE din 2007, dar se afla in situatia de a privi cum eforturile de indeplinire a criteriilor, si as aminti aici doar investitiile de miliarde, raman irelevante, cu toate ca, institutional vorbind, Comisia Europeana a afirmat in 2011 ca indeplinim cerintele de aderare.

Ce se ascunde aici? Cine si de ce judeca discretionar, cu dubla masura? Aceasta situatie este intolerabila. Voi ridica problema in plenul de la Strasbourg, care incepe luni seara si tine pana joi”, arata Rares Bogdan intr-o declaratie de presa.

El a adaugat ca va incepe sa trimita scrisori catre sefii de state si de guverne in aceasta saptamana.

Parlamentul European a adoptat in iulie 2021 Raportul anual privind Spatiul Schengen si a cerut respectarea Rezolutiei din 2018 prin care se cere integrarea Romaniei si Bulgariei. Membrilor Consiliului European li s-a cerut „sa ia imediat decizia de a elimina controalele la frontierele interne terestre, maritime si aeriene si sa permita acestor tari sa se alature, cu drepturi depline, spatiului de libera circulatie fara controale la frontierele interne”.

Mai mult despre:

Comentarii: