Rares Bogdan s-a rugat de presedintele Frantei la Strasbourg: „Fiti fratele nostru mai mare, interveniti inca o data in istoria noastra! Indatorati-ne inca o data!”

politica

Prim-vicepresedintele PNL, Rares Bogdan, a sustinut miercuri in plenul Parlamentului European un discurs in care l-a rugat pe presedintele Frantei Emmanuel Macron sa devina „fratele mai mare” al Romaniei. „Domnule presedinte, interveniti inca o data in istoria noastra! Indatorati-ne inca o data!”, l-a rugat Bogdan pe presedintele Frantei.

„Fiti fratele nostru mai mare, asa cum a fost in istorie, tara dumneavoastra pentru noi. Nu abandonati Romania in afara zonei Schengen”, a spus Rares Bogdan la Strasbourg in prezenta lui Emmnaule Macron.

„Incep prin a spune raspicat ca Romania datoreaza enorm Frantei, inca din veacul 19. De la istoricii Edgar Quinet si Julles Michelet, prieteni si sustinatori ai Romaniei, pana la Napoleon al III-lea, fara de care nu am fi avut o dinastie. Fara Franta, modernitatea si modernizarea Romaniei ar fi durat mai mult. Va suntem recunoscatori”, a mai spus Bogdan.

Bogdan l-a citat si pe Generalul Henri Berthelot in discursul sau de la Strasbourg, amintind ca acesta i-a numit pe romani „familie” si ca a contribuit la reorganizarea Armatei Romane, ceea ce ne-a ajutat „sa ne salvam nu doar teritoriul, ci si identitatea nationala. In ultimele doua decenii, Franta a fost avocatul permanent al aderarii Romaniei la UE. Va multumim pentru sprijin!”

„Domnule presedinte, interveniti inca o data in istoria noastra! Indatorati-ne inca o data! Continuati traditia prieteniei tarilor noastre si deveniti avocatul romanilor pentru aderarea la Spatiul Schengen! Romania indeplineste din 2011 toate conditiile tehnice de aderare, dar este blocata pe criterii politice de neinteles, este tinuta, practic, la usa Schengen.

Din pacate, aceasta situatie nedreapta fata de romani accentueaza virulenta manifestarilor extremiste in tara mea”, a spus Bogdan. „Pana anul trecut, Romania era exceptia pozitiva, fara formatiuni parlamentare ostile UE. Astazi, lucrurile se schimba, din pacate. Situatii vadit nedrepte, precum aceasta, alimenteaza din plin retorica antioccidentala”, i-a mai spus Bogdan lui Macron.

Rares Bogdan a mai sustinut ca Romania „devine un poligon de incercare pentru populismul extremist antieuropean, pentru antisemitism.” El a facut apel la sprijinul Frantei: „Fiti fratele nostru mai mare, asa cum a fost in istorie, tara dvs pentru noi, intr-o Europa a valorilor si a solidaritatii!”

„Schengen este prioritatea zero pentru Romania Europeana. Nu abandonati Romania in afara zonei Schengen”, a cerut europarlamentarul roman. „Vive la France! Vive la Roumanie! Vive L’Europe!”.

Ulterior, intr-un interviu pentru Digi24, Rares Bogdan a sustinut ca „l-am sensibilizat si l-am facut atent pe presedintele Macron, era la doi metri de mine”.

Mai mult despre:

Comentarii: