politica

Rares Bogdan sare sa apere onoarea PNL: „Noi suntem vioara intai la guvernare”. Ciolacu sustinea ca „PSD da ora exacta”

Prim-vicepresedintele PNL Rares Bogdan a declarat vineri seara, intrebat care este principalul partid din actuala coalitie de guvernare, ca PNL este „vioara intai”, atata vreme cat detine functia de prim-ministru. Bogdan arata ca, din momentul in care premierul va fi schimbat, PNL va avea in continuare functii-cheie in Executiv, precum vicepremier, secretar general al Guvernului, ministri ai Transporturilor, Finantelor Publice, adaugand ca, din punctul sau de vedere, protocolul care prevede rotatia la guvernare in actuala legislatura va fi respectat.

„Suntem la guvernare dupa sapte ani de razboi politic dur, agresiv, cu declaratii belicoase din partea ambelor parti, in care cred ca PNL nu a facut rabat nici de critici, nici de atitudini corecte pentru ceea ce inseamna sanatatea democratiei romanesti. Arhitectura Guvernului Romaniei si a puterii din Romania este cu un prim-ministru care are un rol, chiar daca primul ministru nu are toate puterile pe care le are cancelarul german sau cancelarul austriac sau primul ministru italian, acolo presedintii fiind doar la nivel de reprezentare, la noi, puterea executiva fiind impartita intre premier si presedinte, va asigur ca cel care da tonul si care duce, practic, politica, care da directia politicilor guvernamentale este premierul Romaniei.

Atata timp cat premierul Romaniei este presedinte al partidului de guvernamant, presedinte al PNL, atata timp cat presedintele partidului de guvernamant, Partid National Liberal, este premier al Romaniei cu drepturi depline, doar cineva care vrea sa ne incite sa reactionam intr-un fel ne spune ca am fi o alta vioara decat vioara intai. Suntem vioara intai in guvernare si e normal sa fim atat timp cat avem premierul, avem noua ministri”, a afirmat Rares Bogdan, vineri seara, la Digi 24, citat de news.ro.

Citeste si: Ciolacu a confiscat toata guvernarea: „PSD da ora exacta, PNL isi face programul dupa ce si-a facut PSD-ul”

In ceea ce priveste modificarile in Guvern preconizate pentru luna mai a anului viitor, Bogdan a aratat ca din momentul in care primul ministru va fi schimbat, PNL va avea in continuare functii-cheie in Executiv, precum vicepremier, secretar general al Guvernului, ministri ai Transporturilor, Finantelor Publice.

Liderul liberal a sustinut ca, din punctul sau de vedere, protocolul care prevede rotatia la guvernare in actuala legislatura va fi respectat.

„Eu va pot spune ca PNL va ramane in acest parteneriat care sigur ca a fost greu. (…) Nu va inchipuiti ca e lapte si miere, dar invatam sa convietuim”, a mai spus Rares Bogdan.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Iranul ameninta ca va construi o bomba nucleara daca va fi atacat de Israel: „Sambata am folosit doar arme vechi”

Iranul ameninta ca va construi o bomba nucleara daca va fi atacat de fortele israeliene,…

3 ore ago

Sportivii romani vor merge la Paris cu aeronava „Nadia Comaneci”

Aeronava  Tarom care va transporta sportivii romani la Jocurile Olimpice de la Paris poarta numele…

3 ore ago

Doua fete de 6 si 11 ani au fost injunghiate in Franta. Suspectul a fost arestat

Un barbat a fost arestat dupa ce doua fete in varsta de sase si 11…

4 ore ago

Un lider regional al partidului german de extrema-dreapta AfD, trimis in judecata pentru utilizarea „cu buna stiinta” a unui slogan nazist intr-un discurs

Un lider regional al partidului de extrema dreapta Alternativa pentru Germania (AfD) a fost trimis…

4 ore ago

Conservatorii de opere de arta evalueza daunele aduse operelor de arta salvate din incendiul de la Bursa de Valori din Copenhaga. Fatada cladirii s-a prabusit

Conservatorii de opere de arta evalueaza daunele aduse picturilor vechi de secole recuperate in urma…

4 ore ago

Reactia nervoasa a Moscovei dupa ce Argentina a cerut sa devina „partener global” al NATO

Argentina a cerut sa devina "partener global" al NATO, solicitare transmisa formal Aliantei in cadrul…

2 ore ago