Rares Bogdan sustine ca s-au infiltrat francezi in Damaroaia care au tinut sa voteze: „Mi-e greu sa inteleg de ce continua acest circ in Sectorul 1”

politica

Rares Bogdan, Marcel Ciolacu, santaj, masuri fiscale, taxe, Mihai Viteazu, Cuza

Prim-vicepresedintele PNL Rares Bogdan a declarat, joi, ca reprezentantii USR in sectiile de votare din Sectorul 1 au semnat procesul verbal privind alegerile si nu intelege „de ce continua acest circ”, mentionand ca, pana la urma, Clotilde Armand va accepta pierderea alegerilor.

„La sectorul 1 Bucuresti imi este foarte greu sa inteleg de ce continua acest circ, pentru ca reprezentantii USR din sectiile de vot au semnat procesele verbale. Deci, din cele 166 de sectii de vot, reprezentantii USR prezenti in toate cele 166 au semnat procesele verbale, iar la singura sectie unde doamna Armand a cerut inca de acum 3 zile renumararea voturilor, este vorba de sectia 27, s-au renumarat voturile, iar doamna Armand a pierdut 20 de voturi, de la 390 la 370, dupa renumarare. Aceasta contestare pe care o face USR asupra propriilor reprezentanti din sectiile de vot mi se pare una cel putin ciudata”, a afirmat Rares Bogdan, la sediul PNL.

El a spus ca si in cadrul Biroului electoral de sector sunt 2 judecatori si 7 reprezentanti ai partidelor care „au fost absolut unanimi in ceea ce a insemnat procesul de vot la sectorul 1 Bucuresti”.

„Sigur, sunt cateva cazuri ciudate care merita atentia presei. De exemplu, intr-una din cele mai putin dezvoltate zone ale capitalei, ale Sectorului 1 din Bucuresti, Damaroaia, pe listele suplimentare au existat cetateni francezi care au cerut sa voteze la Bucuresti, avand dreptul ca cetatean european daca prezinti rezidenta, dar pe listele de europarlamentari nu au votat in sectorul 1 in Damaroaia, ci au cerut sa voteze la sectiile pentru eurodeputatii francezi, pe listele cu partidele frantuzesti. De asemenea, mai avem o singura situatie – Straulestiul, unde la fel doamna Armand – locul pe care l-a abandonat pur si simplu – castiga suspect alegerile si in Greenfield, domnul Tuta o bate cu 600 voturi la 300. Deci, in momentul asta sunt aproape 500 de voturi diferenta dintre domnul Tuta si doamna Clotilde Armand. Cred ca pana la urma va accepta pierderea alegerilor doamna Clotilde Armand”, a mai spus Rares Bogdan, citat de Agerpres.

Primarii Clotilde Armand si Dominic Fritz au facut, miercuri, un apel ferm catre autoritati pentru renumararea voturilor in Sectorul 1, sustinand ca exista „dovezi clare care indica o frauda flagranta in procesul electoral”.

Potrivit unui comunicat al USR, „Clotilde Armand a prezentat dovezi incontestabile conform carora calculele matematice nu corespund”, semnaland „disparitia a sute de buletine de vot din mai multe sectii de votare”.

„Cerem renumararea voturilor. Avem dovezi clare ca s-a fraudat acest vot in mod flagrant. Am prezentat dovezi unde cifrele matematice nu corespund. 2.097 de buletine sunt pierdute si nu stim unde sunt. Am recuperat dintr-o singura sectie 180 de voturi transcrise gresit. Fac apel la autoritati sa accepte renumararea voturilor pentru ca nu au nimic de ascuns. Ciolacu si Ciuca sunt partasi la cea mai mare frauda electorala de dupa 1946!”, a afirmat Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, conform sursei citate.

De asemenea, Dominic Fritz, primarul Timisoarei, a afirmat ca miza este viitorul democratiei romanesti

„Fac un apel la domnul Ciolacu, care este liderul PSD, liderul partidului din care provine presedintele AEP. Miza acestor zile nu este viitorul primar al Sectorului 1. Nu este viitorul primar al Sectorului 2. Povestea aici nu este despre Clotilde Armand, nu este despre Radu Mihaiu. Miza acestor zile este viitorul democratiei romanesti. Nu cerem nimic mai mult decat sa ne uitam inca o data la buletine de vot, sa ne asiguram ca, indiferent cine va fi primar, sa fie valid”, a adaugat si Dominic Fritz.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: