Rascoala ia amploare in PSD, Dragnea este mitraliat: „Mi se pare mizerabil, in 27 de ani nu a fost o farsa mai mare. 99% nu stim de ce a fost convocat congresul”

politica

Deputatul PSD Catalin Radulescu este extrem de revoltat de modul in care Liviu Dragnea organizeaza Congresul PSD. El considera ca alegerile pentru functiile de conducere sunt o „farsa”.

„Am contestat hotararea Comitetului Executiv, care este si nestatutara, si neconstitutionala, prin care s-a restrictionat si ne-a fost interzisa candidatura. Macar acum 4 ani a fost alt sistem, au fost niste liste.

CEX, nu stiu la indemnul cui, a luat o hotarare care nu e constitutionala, prin care s-a hotarat ca din fiecare judet sa candideze o persoana, un barbat sau o femeie, si din regiune sa fie ales un barbat sau o femeie, nu am auzit sa se poata interzice un drept de a candida.

Mi se pare mizerabil. Probabil nici Banicioiu, nici Cati, nici Serban Nicolae, nici Teodorovici…sunt curios care sunt membrii importanti care sunt recunoscuti de partidul nostru ca oameni care se bat pentru partid, care vor candida. E o farsa. Aceste alegeri reprezinta o farsa, sunt de fapt niste numiri si nu sunt alegeri. In 27 de ani nu a fost o farsa mai mare ca asta, la partid se depune contestatia, conform statutului pe care il recomand unora sa-l mai citeasca.

Sa interzici dreptul de a candida mi se pare grav, l-am sustinut si il sustin pe presedintele Dragnea, dar nu pot sa accept o hotarare a unui CEX care e si imi aminteste de anii ’50, de pe vremea epurarilor comuniste”, a declarat Catalin Radulescu intr-un interviu pentru Digi24.

– Cine nu va doreste?

Suntem multi care am vrea sa candidam, problema e ca nu putem candida. Eu am depus, fiecare face ce doreste.

– Unde e blocajul?

Domnul presedinte sa spuna presedintilor de judete ca nu au inteles dansii bine. La Arges, presedintele meu de partid a spus ca s-a propus pe dansul si ca nu se mai permite sa se depuna o a doua candidatura, ceea ce mie mi se pare imoral, ilegal, neconstitutional.

Daca intr-o regiune sunt sase judete, fiecare judet poate propune doua persoane. O sa aveti o surpriza cand o sa vedeti ca pe o regiune sunt doua. Nu mai trebuie alegeri, s-a discutat sa se mearga pe o varianta de la un judet.

Si eu mi-as fi dorit ca partidul sa devina mai modern, mai democratic decat e, ca fiecare om sa aiba o sansa sa poata candida. Cineva a spus ca sunt persoane care fac tam-tam pentru o functie…toate functiile sunt importante si daca un om in partid poate sau isi doreste sa candideze, eu cred ca daca se lasau libere aceste alegeri si iesea cine iesea, nimeni nu era suparat.

– I-ati transmis nemultumirile domnului Dragnea?

Nu fac parte din CEX, nu mai vreau sa transmit nimanui personal.

– Nu va e teama sa fiti exclus?

Exclus de ce? Eu critic conform statutului prin contestatie, eu mi-am facut dreptul statutar de a contesta si am depus o contestatie conform statutului, vi se pare ca am adus injurii sau am denigrat pe cinva din partid? Eu contest hotararea facuta de 40 de oameni din CEX, poate domnul presedinte nu e de acord. E nestatutar si imoral ca sa impiedici pe cineva sa candideze. Voturile trebuiau lasate libere.

In mod normal, asa cum se face in toata lumea cand iti depui candidatura, te duci si iti faci lobby, discuti cu membrii, cu primarii, presedintele de organizatie ca sa te sustina sau nu, cum sa facem daca noi nu ne putem inscrie? A venit si a spus ca trebuie o singura propunere si oamenii au zis daca sunteti presedinte, va propunem pe dumneavoastra.

– De ce e convocat acest congres?

Nu stim, cred ca 99% nu stim pentru ce e convocat.

– Sesizarea va fi discutata la congres?

Nu stiu daca va fi discutata… m-am inscris si la cuvant si sper sa ne lase sa putem vorbi si o sa auziti lucruri interesante. Nu e normal sa schimbi un statut cu niste reguli neconstitutionale, partidul nostru trebuie sa fie democratic.

– E bun Dragnea de presedinte?

Da, e bun, dar si noi suntem buni de vicepresedinti. Au girat si alti colegi care ma mir ca au girat, iata ca oamenii se mai schimba.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: