Rascoala in armata Rusiei, sute de soldati protesteaza cu arma in mana: „Suntem foarte rau tratati. Nu avem mancare, corturi, echipamente” – Video

externe

Sute de militari rusi au protestat langa trenul cu care trebuiau sa fie trimisi in Ucraina fata de conditii in care sunt tinuti. Ei s-au plans va „sunt tratati ca niste animale”. Soldatii fac parte din divizia Taman, mare parte dintre ei fiind mobilizati la Moscova.

In imaginile care circula pe retelele de socializare, soldatii rusi reproseaza ca li s-a dat putin echipament, nu au corturi si nici mancare. Multi sunt bolnavi si au febra.

„Suntem 500 cu arme, nimanui nu-i pasa de noi, ne-au abandonat, ofiterii ne trateaza ca pe niste animale”, se afirma in inregistrare.

„Suntem militari mobilizati din divizia Taman, chemati la 26 septembrie 2022. Am primit actele in dimineata urmatoare, am fost privati de posibilitatea de a ne echipa corespunzator, chiar pe cheltuiala noastra”, s-au plans militarii.

Ei au spus, fluturandu-si armele, ca refuza sa mearga la razboi.

Imaginile au fost filmate in Belgorod, regiune aflata la granita cu Ucraina.

Presedintele ucrainean Volodimir Zelenski a dezvaluit in noaptea de miercuri spre joi ca planurile militare aprobate intr-o reuniune a Statului Major al Comandantului Sef Suprem „vor fi pe placul ucrainenilor” si „ii vor supara pe ocupanti”, transmite EFE.

„Desigur, nu pot dezvalui exact temele care au fost discutate de personal. Insa majoritatea rapoartelor, rapoarte acceptate si planuri aprobate definitiv, vor fi pe placul ucrainenilor. Si cu siguranta ii vor supara pe ocupanti”, a declarat Zelenski in obisnuitul sau discurs nocturn.

Totusi, Zelenski a explicat ca la reuniune principala chestiune abordata a fost miscarea trupelor „in sensul eliberarii intregului pamant ucrainean si tot ceea ce este nevoie pentru punerea in aplicare a operatiunii noastre de aparare”.

Totodata, presedintele ucrainean a informat ca, in regiunea Herson, au fost eliberate miercuri trei localitati: Novovoskresenske, Novohrihorivka si Petropavlivka. El a mai spus ca fortele ucrainene au doborat sase drone de fabricatie iraniana.

In fine, seful statului ucrainean a anuntat ca a avut miercuri o discutie „foarte buna” cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, caruia i-a multumit pentru sprijin si cu care si-a coordonat „urmatorii pasi comuni”.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: