Rascoala in linia intai, aproape 30 de rusi au depus armele si au refuzat sa mai lupte: „Au refuzat sa se supuna ordinelor comandamentului lor”

externe

Serhii Haidai, seful administratiei militare din regiunea Luhansk, a anuntat vineri ca 27 de rusi si-au parasit pozitiile de langa Kreminna si au refuzat sa mai lupte.

„Unitatile avansate ale Diviziei 488 de puscasi motorizati (unitatea militara 12721, PPD – Klyntsy, regiunea Briansk) din cadrul Diviziei 144 de puscasi motorizati a Federatiei Ruse incearca sa mentina linia de ocupatie in Kreminna din regiunea Luhansk.

Dar in doar doua zile, pe 11-12 octombrie, aceste pozitii avansate au fost parasite de 27 de soldati care au depus armele si au refuzat sa se supuna ordinelor comandamentului lor”, a mentionat Haidai, citat de Yahoo News.

Haidai, citand informatii ale Centrului pentru Comunicari Strategice, a mai spus ca 22 dintre soldati au fost arestati de rusi, iar 5, „intimidati cu succes”, s-au intors la pozitiile lor.

Site-ul rus independent de stiri Meduza a anuntat, vineri, ca detine informatii conform carora Vladimir Putin ar fi dispus sa intre in negocieri pentru un acord de pace temporar cu Ucraina.

Potrivit publicatiei ruse, citate de Sky News, Putin ar fi dispus sa ia parte la discutii si ar putea chiar sa-si retraga trupele din zona Herson.

Conditiile lui Putin ar fi ca peninsula Crimeea sa nu faca parte din discutii si teritoriul anexat Donbas sa ramana sub controlul Rusiei.

Este putin probabil insa ca aceste conditii sa fie acceptate de Ucraina, criticii Kremlinului sugerand ca orice incetare a focului ar fi folosita de Rusia pentru a se regrupa si a-si reinnoi atacurile.

Vladimir Putin a anuntat, vineri, ca nu este nevoie de mai multe lovituri „masive” impotriva Ucrainei „cel putin deocamdata”. „In prezent, exista alte obiective. Dupa, vom vedea”, a aratat Putin.

„Nu ne-am stabilit ca obiectiv distrugerea Ucrainei. Nu, desigur ca nu”, a sustinut Putin.

Comentariile sale vin dupa o saptamana de lovituri mortale asupra unor obiective civile din Ucraina, inclusiv in regiunea Kiev, subliniaza CNN.

Intrebat daca are regrete in legatura cu actiunile sale in Ucraina, Putin a spus: „Nu am regrete. Vreau sa fie clar ca ceea ce se intampla acum este neplacut”. El a continuat sa sublinieze ca actiunile Rusiei in Ucraina sunt corecte si oportune.

Putin a continuat spunand ca orice confruntare directa a trupelor NATO cu Rusia ar duce la o „catastrofa globala”. „Sper ca cei care spun acest lucru sunt suficient de inteligenti pentru a nu face astfel de pasi”, a adaugat el.

Vladimir Putin a mai declarat ca nu exista planuri de extindere a mobilizarii militare si ca actiunea se va incheia in doua saptamani. „Mobilizarea se incheie. Presupun ca in doua saptamani toate masurile de mobilizare se vor incheia”, a aratat el vineri.

Aproximativ 222.000 din cei 300.000 de rusi planificati au fost deja inrolati in armata pana in prezent, a adaugat liderul rus.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: