Rascoala in PSD. Lideri ai partidului, despre propunerile lui Dragnea: „Vrajeli/Am ajuns masa de manevra”

politica

Propunerea presedintelui interimar al PSD, Liviu Dragnea, de a prevede in statutul partidului ca functiile politice sa fie separate de cele administrative a starnit revolta printre liderii de la Vaslui. Presedintele CJ Vaslui si al filialei locale, Dumitru Buzatu, si sotia sa, senatoarea PSD Gabriela Cretu, spun ca ca ideea lui Dragnea este inacceptabila.

“Prima pasarica a zburat deja! Cica, ar trebui sa separam statutar functiile politice de cele administrative, in partid. Asta-i de pe vremea partidului unic… Rezultatul va fi simplu ca buna ziua, in contextul actual. PSD va avea oameni alesi in administratie fara sprijin politic sau cu unul extrem de dependent de relatiile personale; vor face ce-i duce capul, fara a discuta cu organizatia.

Vom avea si presedinti de organizatii fara autoritate asupra membrilor care ocupa functii; vor sta la usa cate doua ore, la presedintele de CJ, ca sa fie primiti in audienta… Si ce-o sa mai treaca cei din administratie de la un partid la altul, nici nu vreau sa-mi imaginez; e cosmar!

Doar la PSD se va intampla asta, caci cei de la PNL nu sunt atat de… deschisi la experimente. Bineinteles, si acum avem numeroase situatii in care primarul nu e presedinte de organizatie si viceversa; dar pentru ca asa au considerat membrii acelei organizatii ca e potrivit pentru optimizarea activitatii, nu pentru ca i-a obligat cineva.

Maine vom auzi ca presedintele partidului nu poate conduce guvernul cand acesta cistiga alegerile. Faptul ca nu ar trebui sa discutam la partid despre guvernare l-am auzit deja! Bravo! Macar sa fie clar cine guverneaza! Nu partidul! Partidul e masa de manevra! Daca-i asa, propun sa nu mai facem nici alegeri, nici program sa nu mai avem; nu ca am avea unul foarte specific…

Oricum, nu stiu cum arata jumatate dintre ministrii si secretarii de stat ai partidului, caci nu au nicio legatura cu el. Sa-i puna cine-i pune fara sa mai muncim atat si fara sa ne punem obrazul in fata cetatenilor ca vom face ceea ce spunem ca vrem sa facem… Sper ca-i reforma interimara… Parerea mea!”, a scris Gabriela Cretu pe Facebook.

Sotul ei, seful pesedistilor locali si al CJ Vaslui, Dumitru Buzatu,  este si mai vehement.

“Nu sunt de acord, pentru ca este o limitare a drepturilor persoanei. Personal, eu le aleg pe amandoua, pentru ca amandoua sunt dobandite de mine prin alegeri, potrivit vointei membrilor de partid sau a alegatorilor, daca vine vorba de administratie. Nu poate nimeni sa mi le ia cu forta. Dumnealor pot sa propuna, insa nu e niciun temei legal si eu nu voi face treaba asta. Nici statutar nu e, astea sunt vrajeli. Nu, raman pe aceeasi pozitie pana cand alegatorii, fie din partid, fie cetatenii, vor zice sa nu mai fiu”, a anuntat Buzatu.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: