Rascoala la Antena 3. Radu Tudor face praf declaratiile triumfaliste ale lui Dancila: „Aceste detalii nu sunt cunoscute la Guvern?”

news

Radu Tudor, realizator la Antena 3, este indignat ca Viorica Dancila cauta finantari pentru constructia de spitale, in partenieriat public-privat, in Turcia, in timp ce milioane de euro „zac la Bruxelles neatrase exact pentru aceeasi destinatie”. „De ce este relatia Bucuresti-Bruxelles atat de proasta?”, intreaba Radu Tudor, in conditiil ein care Antena 3 ridica in slavi vizita lui Dancila in Turcia si in tarile arabe.

Radu Tudor reda pe blogul sau o declaratie triumfatoare, facuta chiar la Antena 3, a lui Dancila privind constructia unui spital la Constanta impreuna cu afaceristi turci dupa care strege pe jos cu Dancila.

‘La intalnirea cu presedintele Erdogan am prezentat proiectele in parteneriat public privat lansate de guvern pe infrastructura si speram ca am starnit interesul partii turce. S-a stabilit comisia mixta in domeniul cooperarii economice, care va avea loc la sfarsitul lunii noiembrie- inceputul lunii decembrie. De asemenea, un lucru foarte important este faptul ca a fost stabilita cresterea volumului schimburilor comerciale de la 7 miliarde, cat avem in prezent, la 10 miliarde de dolari. Presedintele Erdogan, de asemenea, a prezentat interesul partii turce pentru constructia unui spital regional la Constanta, in parteneriat public-privat, un spital cu o mie de paturi’, a declarat, la Antena 3, Viorica Dancila.

Toate bune si frumoase, numai ca solutia unui parteneriat public-privat (PPP) in domeniul spitalelor pune in paranteze sutele de milioane de euro care zac la Bruxelles neatrase exact pentru aceeasi destinatie.

De ce nu se iau banii europeni gratis sa construim spitalele regionale si facem parteneriat public-privat pentru spitale care vor fi deci private, cu taxe mari, pe care nu si le vor permite multi romani?!

Inteleg ca PPP sa functioneze in special pe zona de infrastructura, un domeniu in grava suferinta, iar banii sa fie recuperati prin taxa de 2 euro pe suta de km de autostrada. Cine are masina isi poate permite o taxa atat de rezonabila. PPP ar trebui sa functioneze acolo unde nu exista alte resurse financiare. Dar cata vreme ne laudam cu cresterea economica si avem miliarde de euro fonduri europene la dispozitie, astfel de aranjamente sunt paguboase.

Cei care insa au venituri mici nu-si vor putea permite sa acceseze un spital privat facut de turci la Constanta, in locul unui spital de stat gratuit construit cu fonduri europene.

Aceste detalii nu sunt cunoscute la Guvern? De ce este relatia Bucuresti-Bruxelles atat de proasta? De ce merge domeniul fondurilor europene in continuare atat de prost? De ce este revoltata Corina Cretu, comisar european, pe incapacitatea Guvernului Romaniei?”, a scris Tudor pe blog.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: