Rascoala se intinde in PSD ca focul, Andronescu nu este singura: „Am primit sute de mesaje. Sunt multi care gandesc asa cum gandesc eu”

politica

Senatorul PSD Ecaterina Andronescu a afirmat ca, dupa publicarea scrisorii deschise adresata colegilor prin care cerea demisia lui Liviu Dragnea din fruntea partidului, a devenit dintr-o data dusman pentru unii si se intreaba daca nu cumva atacurile au fost un ordin dat din interiorul formatiunii.

„Ma intreb daca nu au fost ordine din interior. Pentru ca dintr-o data pentru unii am devenit dusman. Ceea ce nu este adevarat. Eu nu am vrut sa fie scrisoarea aceasta un atac la adresa PSD, ci pur si simplu un strigat de disperare. Ma ingrijoreaza faptul ca stanga europeana se indeparteaza din ce in ce mai mult de stanga romaneasca. Ma ingrijoreaza ca, desi exista cresteri economice, oamenii sunt in strada si nu sunt solutii care sa se comunice. Va spun de ce am facut eu lucrul acesta. Eu din ingrijorare, pur si simplu”, a declarat senatorul PSD, Ecaterina Andronescu, vineri seara la Realitatea Tv.

Intrebata daca a fost contactata sau daca a discutat cu colegii din partid, dupa aparatia scrisorii in spatiul public, Ecaterina Andronescu a spus ca a primit sute de mesaje de la liderii din teritoriu.

„Am primit sute de mesaje. Sunt multi care gandesc asa cum gandesc eu. Am avut cu mai multi colegi discutii la telefon, dar din conducere nimeni nu s-a interesat de mine, ca nu ar fi avut de ce. Eu nu am mai vorbit cu conducerea partidului de la Congres (Congresul PSD din 10 martie – n.r.) si nici atunci prea mult”, a completat Andronescu, citata de Mediafax.

Chestionata cati dintre membrii PSD sunt de acord cu ceea ce s-a intamplat la protestele din 10 august care au culminat cu violente, fostul ministru al Educatiei a spus: „Cred ca cei mai multi dezavueaza ce a fost in Piata Victoriei”.

Senatorul PSD, Ecaterina Andronescu, a cerut, marti, intr-o scrisoare deschisa adresata membrilor PSD, ca liderul social-democrat Liviu Dragnea sa se retraga din fruntea partidului, altfel PSD va pierde guvernarea, precum si pregatirea unui guvern PSD de „super profesionisti”. Andronescu afirma ca PSD trebuie sa salveze atat tara cat si partidul „de la un dezastru major” spre care se indreapta „vertiginos”. In scrisoare, aceasta mai afirma ca Guvernul Dancila nu reprezinta PSD.

Ulterior, mai multi social-democrati, printre care liderul PSD Sector 5, Daniel Florea, si organizatia PSD Sibiu au acuzat-o pe Ecaterina Andronescu ca „a raspuns ordinelor din inregistrarea lui Werner Iohannis” atunci cand a cerut intr-o scrisoare deschisa schimbarea Guvernului Dancila si a presedintelui partidului, Liviu Dragnea.

Senatorul PSD, Liviu Pop a catalogat ca fiind „ridicol” si „absurd” faptul ca Ecaterina Andronescu cere inlocuirea Cabinetului Dancila in ziua in care Eurostat a anuntat ca Romania are cea mai mare crestere economica semestriala din Europa. Pop a adaugat ca cei care vor inlocuirea Guvernului sunt „sorosistii si exponentii sistemului ocult de putere”.

In schimb, fostul premier Mihai Tudose a spus, pentru MEDIAFAX, ca este nevoie de o discutie „civilizata” in conducerea partidului despre problemele ridicate de senatorul PSD, Ecaterina Andronescu. Acesta a mai catalogat ca fiind „un nonsens” gestul liderilor judeteni PSD care au criticat-o pe Ecaterina Andronescu. Potrivit unor surse social-democrate, si senatorul PSD Niculae Badalau le-a cerut colegilor sai de partid sa respecte experienta lui Andronescu.

Comitetul Executiv National al PSD este asteptat sa se reuneasca la sfarsitul acestei luni sau la inceputul lui septembrie.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: