RASISM? Control al pasapoartelor la intrarea in BAR. Sirienii nu au voie inauntru

actualitate

Un bar din localitatea suedeza Kalmar a fost acuzat ca a interzis accesul in local persoanelor cu „aspect strain”.

Localul The Krogers a tinut prima pagina a ziarelor suedeze, dupa ce un client al barului a scris pe Twitter ca in weekend, la intrarea in local, s-a aplicat o politica discriminatorie. Marcus Lesseur de 24 de ani a scris ca personalul barului nu permitea accesul in interior clientilor cu pasapoarte siriene.

Prietena lui Marcus a spus, de asemenea, ca a vazut cum oamenilor nu le era permis accesul in local. „A fost atat de evident ca era vorba de xenofobie. Persoanele cu un aspect non-suedez nu au fost lasate sa intre. Managerul statea in usa si l-am intrebat despre aceasta practica. El spunea ca vrea sa lase sa intre turistii din Olanda sau de oriunde, dar nu oameni cu pasaport sirian”, a declarat femeia, citata de The Local.

Duminica, managerul respectiv a revenit si a spus ca interdictia nu a avut nicio nota rasista. El a spus ca pasapoartele straine au fost acceptate, dar nu si alte documente de identificare sau carti de identitate emise de Agentia de Imigrare din Suedia.

„Am dat voie tuturor celor care au vrut sa intre la noi, dar numai daca acestia aveau o carte de identitate valida. Nu conteaza ca erau olandezi, irakieni sau englezi, trebuia sa detina un pasaport valabil. Noi nu acceptam identitatea oferita de serviciul de imigratie, pentru ca nu este o identitate valabila. Nu vom accepta pe nimeni fara documente pentru ca nu stim cine sunt”, a spus managerul localului.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: