Raspuns pentru protestatari. Premierul Orban anunta ca Rosia Montana va fi inclusa, aproape sigur, in patrimoniul UNESCO: „Dosarul este serios”

politica

Premierul Ludovic Orban a afirmat, vineri, ca dosarul privind inscrierea sitului Rosia Montana in patrimoniul UNESCO este unul ”serios”, punctand ca avem toate sansele sa existe o decizie favorabila in acest sens.

„Din cate stiu eu, in luna iunie este o sesiune (n.r. – a UNESCO). Sa vedem daca va figura pe ordinea de zi. Dosarul, dupa parerea mea, este un dosar serios si cred ca avem toate sansele sa avem parte de o decizie favorabila. Dupa stiinta mea, minele romane care sunt prezente in situl de la Rosia Montana sunt unice in lume”, a spus Orban la Parlament, inainte de a participa la Adunarea de alegeri a Comitetului de Coordonare al PNL Sector 1.

El a aratat ca vineri ministrul Culturii a transmis solicitarea de reluare a procedurii de inscriere in patrimoniul UNESCO a sitului Rosia Montana.

Premierul a sustinut ca inscrierea Rosia Montana in patrimoniul UNESCO nu afecteaza „situatia juridica” a sitului.

„Ce se va intampla la ICSID depinde de ceea ce s-a intamplat in raporturile dintre companie (n.r. – Gabriel Resources) si statul roman, Guvern, ministere, pana la momentul la care compania a dat in judecata statul roman”, a afirmat Orban.

Mai mult despre: ,

Comentarii: