„Raspunsul Presedintiei este egal cu ZERO”. Initiatorul petitiei privind AUTONOMIA Transilvaniei se revolta

news

Initiatorul petitiei privind autonomia Transilvaniei, Fancsali Erno, este profund nemultumit de raspunsul Presedintiei Romaniei la solicitarea sa. El spune ca solicitarea a 15.000 de oameni nu poate fi ignorata.

Intr-o declaratie acordata agentiei de presa ungare MTI, Fancsali Erno considera ca Presedintia Romaniei nu intelege diferenta dintre autonomie si independenta, dintre autonomia inter-etnica si cea economica.

„Raspunsul Presedintiei este egal cu zero. (…) Solicitarea a 15.000 de oameni nu poate fi tratata ca o scrisoare fara sens si maturata de pe masa”, a declarat initiatorul petitiei pentru MTI, citat de Polgar Portal.

Fancsali Erno, un tanar de 24 de ani, din Cluj, a reusit sa stranga 14.657 de semnaturi din ianuarie 2013. El a declarat ca vrea autonomie pentru ca in anul 1918, cand s-a infaptuit Unirea, „ardelenii au asteptat ceva mai bun dupa monarhia austro-ungara, dar centralismul de la Budapesta era la fel ca cel de la Bucuresti”.

El spunea ca “impozitele acumulate in Transilvania ajung in Moldova si Oltenia pe nedrept”.

In raspunsul la petitia sa, Presedintia arata „ca in baza art.80 alin. 1 din Constitutia Romaniei, ‘Presedintele Romaniei reprezinta statul roman si este garantul independentei nationale, al unitatii si al integritatii teritoriale a tarii’. Va informam, de asemenea, ca art. 1 alin. 1 si 5 din Constitutia Romaniei precizeaza ca ‘Romania este stat national, suveran si independent, unitar si indivizibil, iar respectarea Constitutiei, a suprematiei sale si a legilor este obligatorie‘.”

Citeste si: Iohannis le-a raspuns celor care cer AUTONOMIA Transilvaniei

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: