S-a declansat o nebunie. Ce s-a intamplat dupa ce primarul unui sat din Italia a promis 2.000 de euro celor care se muta aici

actualitate

Primarul unui sat italian cere oamenilor sa nu mai faca cereri pentru a se muta in localitatea sa, dupa ce a declarat ca ofera 2.000 de euro oricarei persoane care e dispusa sa se muta in satul sau a devenit virala.

Bormida este un sat idilic din Liguria a carui populatie de doar 394 de rezidenti, iar depopularea ar putea ameninta existenta localitatii. Dupa declaratia primarului, multi au crezut ca edilul le-ar oferit chirie ieftina si loc de munca, pe langa bonusul de 2.000 de euro.

Astfel, edilul a primit, doar in cateva zile, nu mai putin de 17.000 de cereri. Propunerea a fost lansata intr-un post pe Facebook, pe care primarul Daniele Galliano il regreta acum si pe care l-a sters la scurt timp dupa postare.

Dupa ce primarul a publicat anuntul pe Facebook, multi oameni s-au grabit sa raspunda. O persoana a spus chiar ca ar renunta la bonusul de 2.000 de euro daca i se ofera, in schimb, un loc de munca stabil.

„Viata e simpla, aerul curat si mancarea sanatoasa”, a declarat pentru presa britanica Oddone Giuseppe, managerul unui restaurant.

Un plus pentru sat este faptul ca Liguria este foarte aproape de destinatia populara Cinque Terre.

Dar primarul Galliano, care a cerut oamenilor sa „inceteze cu solicitarile de a se muta in oras”, a subliniat miercuri ca postul sau era doar o „idee” care nu a fost nici macar prezentata pe canalele adecvate”.

„A fost o idee doar sa fie propusa autoritatilor regionale din Liguria, cu care sunt in contact”, a declarat Galliano miercuri, citat de The Local.

El a mentionat, de asemenea, ca mesajul sau a fost diluat, spunand ca mai multi oameni aveau impresia ca i-ar fi dat un loc de munca si ca ar oferi chirie ieftina la sosire.

„Vestea a fost raportata incorect si a ajuns la o audienta la nivel mondial. Italia este o tara minunata, dar, ca si altii, se afla intr-o criza economica, multumita oricum pentru interesul dumneavoastra”, a spus Galliano.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: