Ratingul Castelului Reigersburg a coborat sub 2, peste 10.000 de romani au lasat review-uri negative. Romanii darama afacerea printului austriac

news

Val urias de review-uri negative ale romanilor pe pagina de Google a Castelului Reigersburg, proprietate a printului Emanuel von und zu Liechtenstein. Ratingul castelului a coborat de 4,6 (din 5) la numai 1,9 si este in continua scadere.

UPDATE Google a sters review-urile negative, castelul a revenit la ratingul de 4,5. Totusi, denumirea castelului a ramas modificata, aducand aminte de Arthur.

Peste zece mii de romani au cotat proprietatea printului cu o stea si au lasat review-uri negative, subliniind ca printul l-a ucis pe ursul Arthur din Romania.

Numar review-uri joi dimineata – 3.911.

Numar review-uri joi seara: 12.725

„Shame on you! (Sa-ti fie rusine)” si „Arthur, Romania”, sunt mesajele cel mai des intalnite acum pe paginile de Facebook si Google ale castelului Riegersburg.

Si pe pagina de Facebook a castelului sunt sute de comentarii postate de romani si nu numai. Sunt si numerosi cetateni austrieci care sunt indignati de comportamentul printului.

Shame on you! Hunting is not sport. Arthur, Romania Ro

YOU are not welcome anymore in Romania. You didn’t show us respect! Killing Arthur for plesure made you un useless price and human being! A doctor and a prince who hunt for plesure is not a model. A bear hunt for eat, a hunter who kill for eat is surviveing, a hunter who kill for plesure is the REAL BEAST!

Shame on you, Prince Emanuel von und zu Liechtenstein! You deserve to be punished for killing the one-of-a-kind brown bear named Arthur without any rights, just for your fun. Shame! Shame! What a sick mind!

Castelul Riegersburg este situat in regiunea austriaca Stiria.  Castelul poate fi vizitat contra cost, turistii platind diferentiat in functie de ce vor sa vada. Pretul unui bilet poate ajunge si pana la 28 de euro de persoana.

Printul Emanuel von und zu Liechtenstein apare online drept proprietar al castelului din Austria.

Printul Emanuel de Liechtenstein a refuzat sa vorbeasca despre partida de vanatoare din Covasna.

Intrebat de jurnalistii de la Blick cum a obtinut permisul pentru a impusca ursul, printul a raspuns arogant” „Personal, nu vreau sa ma implic in niciun fel in discutie”.

Jurnalistii elvetieni compara escapada printului de Liechtenstein in Romania cu vanatorile de elefanti din Botswana.

„La fel s-a intamplat cu regele spaniol Juan Carlos, care a vanat in mod repetat elefanti in Botswana – in special in calitate de presedinte onorific al WWF (World Wildlife Fund) in Spania, ceea ce i-a adus monarhului un val mondial de indignare in 2012”, mai scrie Blick.

Sunt doua anchete in cazul ursului Arthur, unul dintre cei mai mari din Europa, impuscat de Printul Emanuel de Liechtenstein in Covasna. Corpul de Control al Garzii Nationale de Mediu si Agentia Nationala pentru Protectia Mediului vor sa afle daca cineva a gresit atunci cand s-a dat aprobarea pentru uciderea unui urs.

Ministrul Mediului a declarat miercuri ca ursul ar fi trebuit impuscat de vanatorii din zona, nu de altcineva.

″In Romania in momentul de fata legislatia permite doar cotele de interventie si cotele de preventie. Cotele actuale sunt doar de interventie, cele de preventie inca n-au fost emise, desi legislatia prevede de anul trecut din luna mai. Ceea ce s-a intamplat in judetul Covasna face obiectul unei anchete, s-au demarat doua anchete paralele, o ancheta este derulata de Garda Nationala de Mediu, respectiv a doua ancheta de Garda Forestiera”, a declarat ministrul Tanczos Barna.

Reprezentantii Garzii Nationale de Mediu verifica in teren daca ursul ucis este cel reclamat de localnici ca le facea probleme.

Sunt comparate amprentele lasate pe langa gospodarii cu cele ale ursului impuscat, sunt verificate documentele care au permis vanatoarea si se iau noi declaratii.

Ursul Arthur era cel mai mare urs din Carpati, a anuntat organizatia Agent Green, care il monitoriza de mai multi ani. Arthut este acum singurul care lipseste din padure.

“Vorbim de o mafie, de o structura de crima organizata care a facilitat o partida de braconaj. A venit printul cu banii, a platit si a plecat cu cel mai mare urs din Romania. Nu cred ca acest urs a costat mai putin de 20.000 de euro”, a declarat Gabi Paun, presedinte Green Agent.

Ursul Arhur a fost cotat cu un punctaj de 592,90, din maximul de 600. 7.000 de euro a platit in acte Printul Emanuel de Liechtenstein si a plecat cu trofeul.

Mai mult despre:

Comentarii: