„Raza a mortii” in Ucraina. Arma misterioasa folosita de ucraineni impotriva invadatorilor – Video

externe

Imagini virale pe retelele de socializare cu momentul in care mai multe grupuri de soldati rusi sunt eliminati de o arma misterioasa, comparata cu o „raza a mortii”.

Iata imaginile postate pe un cont de Twitter care publica zilnic imagini de pe frontul din Ucraina.

Cei care au postat imaginile nu stiu sigur ce arma a fost folosita, sugerand foar ca ar putea fi vorba de rachete anti-tanc Stugna-P. Iata insa cum fucntioneaza Stugna-P, nu este ceva similar cu arma folosita contra soldatilor rusi:

Un alt utilizator a scris ca ar putea fi vorba despre rachete AGM-114 Hellfire, insa acestea sunt trase de pe elicoptere.

Citeste si: O alta miza a razboiului din Ucraina: rezervele de titaniu. Corporatia rusa de stat VSMPO-AVISMA este cel mai mare producator de titan din lume/ „Oportunitatile de afaceri in acest sector sunt uriase”

Armata ucraineana va cheltui peste 500 de milioane de euro pentru drone in acest an, a anuntat luni ministrul apararii Oleksii Reznikov. Reznikov a declarat ca 16 contracte de furnizare au fost deja semnate cu producatorii ucraineni.

„In 2023, crestem achizitiile de drone pentru Fortele Armate ale Ucrainei”, a scris el pe Facebook. „Intentionam sa alocam aproximativ 20 de miliarde de grivne  pentru acest segment”.

Ucraina a primit cantitati semnificative de UAV-uri de la partenerii sai, inclusiv Bayratkar TB2 din Turcia, echipat cu rachete, si drona de recunoastere Black Hornet, fabricata in Norvegia.

Kievul spera acum sa stimuleze productia interna pentru a construi ceea ce oficialii au numit o „armata de drone”.

Saptamana trecuta, armata ucraineana a anuntat ca va incepe sa creeze companii de drone de asalt in cadrul fortelor sale armate, iar Reznikov a declarat ca Ministerul Apararii a primit cereri prin care se propuneau 75 de drone diferite fabricate in Ucraina.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: