Razboi diplomatic intre Ministerul de Externe si ambasada SUA. Hans Klemm anunta ca va continua „dialogul cu publicul” din Romania

news

Ambasada SUA a emis un comunicat de presa, in urma intalnirii cu ministrul de Externe, Teodor Melescanu, in care mentioneaza ca va continua sa comunice cu „publicul” din Romania. Melescanu i-a cerut ambasadorului sa nu mai comunice cu guvernul prin intermediul presei.

Dialogul este purtat intr-un limbaj diplomatic, insa tensiunea dintre MAE si ambasada SUA este palpabila.

„Ambasada Statelor Unite la Bucuresti confirma ca ambasadorul Hans Klemm s-a intalnit cu Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Melescanu, mai devreme, in cursul acestei zile. Ambasadorul l-a felicitat pe ministru pentru numirea sa si a subliniat angajamentul Statelor Unite fata de consolidarea parteneriatului nostru strategic, parteneriat bazat pe valorile si obiectivele comune ale promovarii securitatii regionale, prosperitatii economice si statului de drept. Ambasada Statelor Unite pretuieste dialogul continuu cu Guvernul si cu alte institutii ale statului roman, precum si cu publicul din Romania, pe teme de interes comun”, se afirma intr-un comunicat al ambasadei SUA.

Citeste si: Penalii primesc o lovitura naucitoare: „Statele Unite o sustin ferm pe Laura Codruta Kovesi”. Ce spune ambasadorul SUA despre gratiere

Anterior, Melescanu a tinut sa transmita, dupa intalnirea cu Klemm, ca „speram ca pe viitor asemenea lucruri sa nu se mai intample”, referindu-se la un interviu recent in care Klemm critica proiectele pe justitie ale guvernului.

„Am facut si o referire la faptul ca nu este normal ca atunci cand exista anumite teme de interes pentru relatiile noastre bilaterale, acestea sa ne fie aduse la cunostinta prin intermediul presei. L-am asigurat pe domnul ambasador ca sunt capabil sa inteleg si atunci cand mi se vorbeste foarte direct si speram ca pe viitor asemenea lucruri sa nu se mai intample”, a afirmat Teodor Melescanu despre intalnirea cu Klemm.

El a adaugat ca discutiile nu au avut drept subiect cazuri specifice.

„M-am referit si la faptul ca atunci cand exista lucruri de comunicat, ele trebuie comunicate in mod institutional (…) si nu prin intermediul presei. Nu am discutat nimic despre temele concrete, a fost o discutie de principiu, care cred eu ca a lamurit foarte clar modul in care guvernul nostru vede colaborarea cu Statele Unite si cu toate ambasadele care sunt prezente la Bucuresti”, a mai spus Melescanu.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

 

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: