RAZBOI in Marea Neagra. Doua nave militare ale RUSIEI in conflict cu un vas TURCESC

externe

O corveta, echipata cu rachete, din cadrul Flotei Rusiei din Marea Neagra, si o nava de patrulare a Garzii de coasta ruse au fortat un vas sub pavilion turcesc sa-si schimbe cursul dupa ce acesta taiase calea unui grup de vase ce tractau doua platforme petroliere apartinand companiei Cernomorneftegaz din Crimeea, relateaza RIA Novosti si TASS, citand surse ale companiei.

Doua instalatii de foraj, apartinand Cernomorneftegaz, au fost transferate de la un zacamant de gaze din zona Odesei (sudul Ucrainei) in apele teritoriale ale Rusiei, indica agentiile ruse de presa, citate de Agerpres.

Moscova sustine ca nava comerciala sub pavilion turcesc nu a dat prioritate vaselor-remorca, carora a fost pe cale sa le taie drumul, si atunci a fost fortata sa-si schimbe cursul, intrucat a creat in mod deliberat un caz de urgenta.

Capitanul navei turcesti nu ar fi raspuns la apelurile prin radio ale navelor ruse, mai sustine Moscova.

Acest incident survine dupa ce duminica un distrugator rusesc a tras focuri de avertisment la adresa unui pescador turcesc cu care era pe cale sa intre in coliziune in Marea Egee.

Aceste incidente sporesc tensiunile dintre Turcia si Rusia in conditiile in care cele doua tari traverseaza cea mai grava criza diplomatica de la sfarsitul Razboiului Rece, dupa ce un avion militar rus a fost doborat la 24 noiembrie de aviatia turca.

Compania ucraineana de gaze Cernomorneftegaz a ajuns sub controlul Rusiei dupa anexarea Crimeii in martie 2014.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: