Razboi in strada intre bande de ceceni si de algerieni in Dijon, Franta. Sute de interlopi au fost implicati – Video

externe

Bande de ceceni s-au batut cu grupuri de algerieni, timp de patru nopti, in Dijon (Franta) fara ca politia sa intervina, anunta agentiile de presa.

Cecenii au prelua sectorul de paza, in special cea pe timp de noapte, in multe orase, sector care era controlat anterior in multe locuri de retele ale banditismului neaos. In multe locuri, ei s-au implantat cu forta, in dauna magrebinilor sau a albanezilor, scrie Europa Libera.

Intreaga presa franceza se intreaba cum de a fost posibil ca fortele de ordine sa fie atat de pasive, lasand sute de oameni, organizati in bande si dintre care unii inarmati si purtand cagule, sa se infrunte si sa incendieze masini intr-un oras din Franta cu populatia terorizata.

Cele doua tabere au ocupat strazile cu arme automate si au incendiat masini si pubele.

Reactia politiei s-a lasat asteptata. Autoritatile nu au intervenit timp de trei nopti, iar explicatia oficiala a fost ca nu s-a dorit amplificarea conflictului.

„Am venit sa va cautam la voi in oras!”, a spus unul dintre atacatori, citat de Mediafax.

„Din fiecare masina au coborat oameni inarmati puternic. Erau toti imbracati in negru, cu cagule. Au inceput sa ma loveasca si am cazut, erau peste 10 care ma loveau”, a spus localnicul Rachid, victima a violentelor.

„Nu a fost politie aici trei zile. E enorm de mult, trei zile. Au venit in oras vreo 200 de masini, nu stim cine sunt oamenii astia. E infricosator”, a adaugat Samir, o alta victima a conflictului.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: