Razboi in cadrul Guvernului, PNL si PSD isi arunca reciproc in carca responsabilitatea pentru cresterea preturilor la carburanti. Ambele se comporta ca partide de Opozitie

politica

PNL si PSD se razboiesc in comunicate de presa pe tema pretului la carburanti si cer ministrilor din partidul advers sa se ocupe de aceasta problema. PNL sustine ca ministrul Finantelor, Adrian Caciu (PSD), trebuie sa ia „masuri”, in timp ce PSD ii cere ministrului Energiei, Virgil Popescu (PNL), sa vina cu „solutii urgente”.

„Cresterea pretului carburantilor poate fi temperata prin masuri fiscale. Ministerul Finantelor trebuie sa analizeze parghiile prin care poate sa actioneze pentru a induce o scadere a pretului de la pompa. In paralel, este nevoie de analize din partea Consiliului Concurentei si a ANPC. Insa guvernul, in urma acestor rapoarte, poate interveni asupra pretului NUMAI prin intermediul Ministerului Finantelor (fie ca vorbim de reducerea accizelor, a TVA, impozitarea profitului sau plafonarea preturilor). Sunt masuri ce tin de fiscalitate, nu de productie, nu de calitatea serviciilor”, se arata intr-o postare pe pagina de Facebook a PNL.

PNL mai precizeaza ca ministrul Finantelor, domnul Adrian Caciu, trebuie sa prezinte o analiza publica asupra scenariilor de interventie rapida asupra pretului.

„Sunt necesare si analizele Consiliului Concurentei si ale ANPC. E nevoie sa privim toti cu responsabilitate si pragmatism problema preturilor pe aceasta piata si sa ne asumam cele mai bune masuri fiscale in perioada imediat urmatoare”, mai indica sursa citata.

La randul sau, PSD ii solicita ministrului Energiei, liberalul Virgil Popescu, „solutii urgente pentru reducerea preturilor la carburanti”.

„PSD solicita ministrului Energiei solutii urgente pentru reducerea preturilor la carburanti. Orice intarziere a unei decizii din partea Guvernului pe tema scumpirilor la carburanti afecteaza grav atat economia nationala, cat si puterea de cumparare a cetatenilor.

Din momentul in care Ministerul Energiei a primit sarcina de a prezenta o solutie de legiferare, preturile la carburanti s-au majorat cu inca aproximativ 0,5 lei/litru.

Nu mai este timp de analize si dezbateri! E nevoie de actiune! Guvernul trebuie sa intervina urgent pentru a pune capat acestor cresteri de preturi!

Din perspectiva PSD, stabilirea unui pret maximal la clientul final sau limitarea adaosului comercial pe tot lantul comercial, de la producator la benzinarie sunt variante care ar trebui discutate de urgenta in cadrul Coalitiei de guvernare”, anuntat PSD pe Facebook.

.

Comentarii: