Razboi intern tot mai dur in USR. Liderii formatiunii se acuza intre ei de tradare, manipulare si minciuna

politica

Se amplifica razboiul intern din USR pe masura ce se apropie alegerile din acest partid. Un deputat USR il acuza pe Nicusor Dan de manipulare .

„Am suspendat pentru cȃteva zile ‘dezbaterea interna’ si ‘campania electorala legitima’ la care se referea Nicusor Dan in postarea de acum cȃteva zile in care il cearta pe Tudor Benga pentru… inca nu imi e clar pentru ce. Deranjul mare pare sa fie ca Tudor a fost preluat de Hotnews si, pe cale de consecinta, trebuie decredibilizat si acuzat de minciuna.

‘Postarea de ieri a lui Tudor Benga, preluata de Hotnews, […] este, din pacate, un neadevar.’

Am citit cu dezamagire postarea lui Nicusor si, am decis sa nu reactionez imediat pentru a nu da foc satului inainte de sarbatori; in retrospectiva ii cer scuze lui Tudor pentru ca nu l-am sustinut imediat.

Postarea lui Tudor Benga, nu este, din pacate, un neadevar.

Fabricarea consimtamȃntului

Dezbaterea interna nu exista de facto, asa cum spune si Tudor, ci este ‘fabricarea consimtamȃntului’ la scara universului USR, pe modelul de propaganda descris de Chomsky.

Calendarul de care vorbeste Nicusor este real si arata schematic asa:

1. Foarte multi oameni pun intr-o galeata amendamente la statut.
2. Un om (anume) alege (unilateral) unele amendamente din galeata si le introduce in statut.
3. Pe statutul rezultat se va discuta cȃteva ore, intr-o sedinta de lucru a unui for nestatutar.

Nu avem un dialog ci o multime de monologuri surde care, din intȃmplare, au o tema comuna. Nu e o dezbatere.

Deficit de democratie

Pe cȃt este de real calendarul, pe atȃt este de perfid mecanismul; perfid pentru ca iti lasa impresia ca participi la crearea statutului aducȃnd amendamente, totusi, pentru ca puterea editoriala este concentrata la conducere, rezultatul este prestabilit. Exact ca la amendamentele de la bugetul de stat unde USR a formulat 125 de amenamente dar PSD a acceptat doua, cam asa am participat si noi la decizie.

Am vazut deja forma statutului asa cum a iesit din acest proces si se regasesc pe acolo si vreo doua amendamente formulate in spiritul USR Optimist, dar de iesit a iesit “asa cum trebuie.”

Ce vom face

Cȃnd te lupti cu manipularea, nu cu puterea trebuie sa vorbesti ci cu ceilalti. Prezumtia este ca puterea stie adevarul si de aia face ceea ce face.

Vom aduce in discutie zilele viitoare un statut in spiritul USR Optimist, il vom prezenta colegilor de partid si vom insista ca la Congres electorii sa voteze statutul pe care il doresc.

Cautam un echilibru functional intre puterea Congresului, a Comitetului Executiv, a Biroului National, a presedintelui si vicepresedintilor. La o prima citire, interpretez ca propunerea existenta acorda de facto puteri foarte mari Presedintelui prin subordonarea directa a Secretariatului General si creeaza, prin necodificarea raporturilor de putere, premisele unui conflict intre

Presedinte si Biroul National.

Repercusiuni

Cȃnd Cristian Ghinea a iesit cu opinie separata a fost acuzat de manipulare, cȃnd Tudor Benga a criticat si el la rȃndul lui ce se intȃmpla, a fost si el acuzat de minciuna; lui Catalin Drula i s-a spus ca e tradator. Astept cu nerabdare sa vad eu unde ma incadrez: mincinos, manipulator sau mintit, manipulat si prea fraier sa imi dau seama de asta. (Public zic, ca pe surse am auzit deja.)

De cugetat

Pentru ca orice input critic a fost identificat, etichetat drept corp strain si izolat, nu pot decȃt sa ma intreb daca inputurile de genul: “You rock!” pot ajusta o eventuala directie gresita. Se simte vreun pic de lidership si responsabilitate in inputurile alea?

Partidul simte toate astea, simte nedreptatea atacurilor directionate catre Ghinea, Benga et. all si nu le valideaza, chiar daca USR ii datoreaza foarte mult lui Nicusor”, a scris Adrian Prisnel pe Facebook.

Pana in acest moment, Nicusor Dan este singurul candidat pentru functia de presedinte al USR. Congresul USR va avea loc in perioada 12-14 mai la Cluj-Napoca.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

 

Comentarii: