Razboi intre PSD-istii din guvern. Olguta Vasilescu a votat pentru demiterea ministrului Razvan Cuc

politica

Trei deputati PSD, printre care si Lia Olguta Vasilescu, au votat motiunea simpla impotriva ministrului Transporturilor, Razvan Cuc, informeaza Digi24. Olguta Vasilescu este consilierul premierului Dancila pe transporturi, iar in urma unei remanieri a PSD de anul trecut ea urma sa devina ministrul tocmai la acest portofoliu, propunerea fiind refuzata de presedintele Klaus Iohannis.

Potrivit votului electronic publicat pe site-ul Camerei Deputatilor, au votat „pentru” demiterea lui Razvan Cuc trei deputati PSD, alaturi de Opozitie: Lia Olguta Vasilescu, Nicusor Halici si Damian Florea. Motiunea a picat insa, fiind inregistrate 93 voturi „pentru”, 148 voturi „contra” si 5 abtineri.

Impotriva motiunii simple au votat ceilalti deputati PSD, dar si parlamentarii ALDE si UDMR. Li s-au alaturat si cativa deputati de la minoritati.

Astfel, motiunea simpla „Mandatul ministrului Cuc cu numarul 3 este unul de nota 3”, initiata de PNL si PMP, a fost respinsa de plenul Camerei Deputatilor. Dezbaterea motiunii a avut loc in sedinta de luni a Camerei Deputatilor.

Motiunea solicita demiterea ministrului Transporturilor, Razvan Cuc.

„De ce trebuie sa plece Razvan Cuc acasa? Pentru ca este cel mai slab ministru al celui mai slab Guvern din istoria Romaniei. Faptul ca acesta a fost instalat pentru a treia oara pe fotoliul de ministru al Transporturilor arata clar ca liderilor PSD nu le pasa de Romania. Un simplu calcul demonstreaza ca, de cand PSD, in epoca Dragnea, a intrat la guvernare, acest om a fost cel care a detinut aceasta functie pentru 11 luni. In concluzie, dezastrul de la Transporturi, marcat de esecul construirii autostrazilor, i se datoreaza in mare masura dumnealui. Razvan Cuc va intra in istorie ca ministrul care a inaugurat cei mai putini km de autostrada si ca omul care a tratat cu aroganta o tara intreaga! (…) Razvan Cuc este exponentul dezastrului din transporturi”, au precizat initiatorii in textul motiunii.

Ministrul a respins acuzatiile din motiune.

„Noul meu mandat de ministru al Transporturilor este dedicat vizitelor pe santiere, pentru a avea garantia ca executia kilometrilor de autostrada este la zi, dupa ce, in primul mandat, am scos la licitatie proiecte de autostrada in valoare de 3,5 miliarde de euro”, a afirmat Cuc.

„In primul meu mandat de ministru al Transporturilor, adica in 10 luni, am reusit sa scot la licitatie proiecte de autostrada in valoare de 3,5 miliarde de euro. In primul meu mandat, pentru prima data, a fost scoasa la licitatie autostrada care taie Carpatii, Sibiu-Pitesti, cea mai asteptata autostrada din Romania. Pentru sectiunea 1 a autostrazii Pitesti-Sibiu, intre Sibiu si Boita, avem deja un castigator si, daca nu ar fi existat o contestatie, contractul ar fi fost deja semnat. Am reusit sa deblochez aceasta situatie, iar acum suntem in faza procedurilor de semnare a contractului”, a mai spus Cuc.

Mai mult despre: ,


Comentarii: