Razboi puternic intre PSD-istii din Iasi. Oamenii lui Ciolacu, suspectati de blat cu penalul Chirica: „Sunt vinovat ca nu am stat ‘capra’ in fata lui Chirica”

politica

Fostul presedinte executiv al filialei municipale PSD Iasi Viorel Blajut a declarat ca n-ar fi o surpriza pentru nimeni daca edilul Mihai Chirica ar reveni in PSD, intreband daca organizatia municipala ar mai fi fost dizolvata in cazul in care el i-ar fi carat geanta primarului de Iasi.

Viorel Blajut a comentat sambata pe Facebook decizia dizolvarii filialei municipale luata de conducerea organizatiei iesene a social-democratilor, sugerand ca primarul Mihai Chirica ar fi avut un rol in luarea acestei hotarari.

“Maricel (Maricel Popa liderul PSD Iasi – n.r.) a ajuns la varsta maturitatii politice. Mi-am dat seama de acest lucru dupa ce a ras organizatia municipala Iasi a PSD pe motiv ca nu a performat in alegeri, unde a ‘stralucit’ doar structura judeteana condusa de acesta. Chiar a identificat si un tap ispasitor, pe mine! Sunt vinovat ca nu am stat ‘capra’ in fata lui Chirica, dar mai ales in fata grupului sau de loialisti din partid, care s-au chinuit amarnic sa-l spele de pacate, desi acesta evadase din echipa PSD Iasi. Acum ca a revenit la Primarie, dupa ce o instanta de judecata i-a revocat controlul judiciar instituit de DNA, n-ar mai fi pentru nimeni o surpriza, daca l-ar vedea inapoi in PSD“, a scris fostul lider social-democrat iesean, Viorel Blajut.

Totodata, Blajut intreaba daca organizatia municipala ar mai fi fost dizolvata in situatia in care nu l-ar mai fi criticat pe edilul Mihai Chirica.

“Daca i-as fi carat primarului geanta, se mai dizolva organizatia municipala? (…) Am avut onoarea sa fiu presedintele executiv al acestei organizatii cateva luni, din august 2021 si pana acum, cand am devenit somer politic. Planul echipei din care am facut parte a fost acela de a face o opozitie reala in Consiliul Local si de a demasca mafia imobiliara din Primaria Iasi. Dar am fost decapitati! Probabil pentru a-i da unui muribund satisfactia de pe urma“, a afirmat Viorel Blajut.

De asemenea, fostul lider PSD Iasi considera ca Iasiul a ramas in urma altor mari orase ale tarii, adaugand ca obiectivul sau la sefia organizatiei municipale era de a readuce orasul imediat dupa Bucuresti.

“Daca la Cluj se vorbeste de metrou, noi la Iasi de abia visam la o autostrada. Avem un sfert de sosea de centura si un aeroport cocotat pe un deal inconjurat de vile si credem ca suntem Poarta Europei, cand Iasul nu este nici macar hub-ul Uniunii Europene pentru Republica Moldova si Ucraina“, mai precizeaza Viorel Blajut.

Filiala municipala Iasi a PSD are un nou lider, dupa ce conducerea organizatiei a fost dizolvata, din cauza rezultatelor slabe la ultimele alegeri. Presedinte interimar este Bogdan Balaniscu, secretar de stat in Ministerul Mediului.

Decizia a fost luata, joi seara, in sedinte succesive, de catre Biroul Permanent Judetean si de Consiliul Politic Judetean al PSD Iasi.

Mai mult despre: ,

Comentarii: