Razboi tot mai inversunat in PSD. Europarlamentar PSD: „Sunt curios daca vor cere si excluderea lui Grindeanu din partid”

politica

Se intetesc conflictele din PSD. Europarlamentarul PSD Catalin Ivan are un mesaj acid pentru organizatia PSD Dolj, care a solicitat recent excluderea acestuia din partid.

„Sper ca nu le-a scapat colegilor de la Dolj aceasta declaratie a domnului Prim Ministru Sorin Grindeanu. Sunt curios daca vor cere si excluderea acestuia din partid, avand in vedere ca am spus amandoi acelasi lucru, la distanta de doar cateva zile.

Cred insa ca oamenii care ne-au votat asteapta sa punem in aplicare programul de guvernare, sa luptam impotriva abuzurilor din justitie, sa intarim lupta impotriva coruptiei, sa intelegem cat mai repede contextul geopolitic si sa pozitionam Romania cat mai corect in relatia cu partenerii externi”, a scris Catalin Ivan pe Facebook.

Grindeanu a admis, vineri, ca decizia de a adopta OUG 13 a fost gresita.

„Faptul ca am abrogat Ordonanta 13 la cateva zile e un raspuns. Chiar daca la un anumit moment iei o decizie discutabila, daca in societate apar proteste, inseamna ca decizia ta a fost gresita si trebuie sa o retragi. Toate discutiile vor fi de acum in Parlament si vrem sa implicam si alti actori. Apreciez creativitatea din Piata Victoriei. Sincer, si cand au fost zeci de mii de oameni la Guvern, si acum, cand nivelul s-a mai redus, respect opinia protestatarilor, apreciez creativitatea de care multi dintre concetateni au dat dovada, mesajele pe care le-au transmis le-am inteles. OUG 13 a fost abrogata”, a spus Grindeanu.

PSD Dolj a adoptat miercuri, in cadrul unei sedinte a Comitetului Executiv Judetean, o rezolutie prin care solicita convocarea Comitetului Executiv National al PSD si excluderea din randul membrilor de partid a europarlamentarului Catalin Ivan, dar si a primarului Mihai Chirica, pe motiv ca au incalcat statutul partidului prin declaratiile si actiunile lor.

„Prin declaratiile facute in ultima perioada, primarul Mihai Chirica, vicepresedinte PSD, presedinte interimar al organizatiei judetene PSD Iasi, si europarlamentarul Catalin Ivan au criticat public, in repetate randuri, pozitiile si deciziile oficiale ale PSD, sustinand in mod evident vocea unei parti a strazii si a adversarilor politici ai PSD, fiind in rezonanta cu actiunile neconstitutionale ale presedintelui Klaus Iohannis, fapt ceea ce ii aseaza in grupul celor din afara partidului si in afara votului popular din 11 decembrie. Statutul PSD prevede ca membrii de partid trebuie sa aiba o conduita profesionala, morala si politica corespunzatoare intereselor partidului, iar prin declaratiile si actiunile repetate, Mihai Chirica si Catalin Ivan au incalcat flagrant prevederile Statutului PSD”, se spune in document.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: