Razboiul din ALDE iese urat la suprafata, Tariceanu sustine ca a fost „santajat” de vicepremierul Daniel Constantin

politica

Delegatia permanenta a ALDE a decis convocarea Congresului partidului in 21 aprilie, la Palatul Parlamentului, a anuntat copresedintele formatiunii politice, Calin Popescu-Tariceanu. El a declarat ca, inainte de alegeri, ar fi fost „santajat” de Daniel Constantin.

”A fost stabilita data congresului extraordinar, acesta va avea loc pe 21 aprilie, la Palatul Parlamentului. De asemenea am stabilit si normele de organizare. Am asistat la cateva comentarii facute de colegul meu Daniel Constantin, care si-a exprimat nemultumirea fata de cum functioneaza ALDE si a iesit din sala. Am si eu o serie de nemultumiri legate de functionarea ALDE, nu numai in ultima perioada. Relatia care a functionat bine colegial a inregistrat o sincopa la alegerile parlamentare si eu am fost santajat de domnul Daniel Consantin, privind pozitiile pe liste ale unor colegi.

Am facut eu concesia, dar a fost una costisitoare, a trebuit sa sacrific oameni care muncisera, altfel ALDE nu era astazi in Parlament. Asteptarile cetatenilor sunt foarte mari, nu putem ramane blocati in decizii interne, trebuie sa existe o modalitate eficienta si democratica de luare a deciziilor”, a declarat Calin Popescu-Tariceanu in urma sedintei de duminica a conducerii ALDE.

Delegatia Permanenta Nationala a Aliantei Liberalilor si Democratilor (ALDE) s-a reunit duminica, la Palatul Parlamentului, principala tema ar trebui sa fie dezbatuta fiind data congresului extraordinar pentru alegerea presedintele unic al formatiunii politice.

In timp ce Calin Popescu-Tariceanu a anuntat ca ar dori organizarea cat mai rapida a unui congres, Daniel Constantin a sustinut ca organizarea unui congres ar trebui facuta in toamna.

Potrivit lui Daniel Constantin, un congres ALDE nu se poate organiza in urmatoarele trei — patru luni de zile, pentru ca ar trebui aplicat principiul democratic al alegerilor de jos in sus.

„Trebuie sa avem un congres in perioada imediat urmatoare. Sigur ca se vorbeste in ultimul timp mai mult de congres, nu ca aceasta ar fi principala problema sau disputa intre mine si dl Tariceanu, cineva din interiorul partidului, probabil ca a considerat ca, dupa disputele pe care le-am avut in ianuarie, congresul ar rezolva problema. Eu cred — si agreasem cu dl Tariceanu, intr-adevar — sa facem congres in prima parte a anului, dar intr-un mod democratic. N-as vrea ca ALDE sa se transforme, ca alte partide in care decizia se ia la nivel central, de un singur om sau de un grup de oameni din jurul presedintelui. Vreau sa fie, totusi, o participare, pentru ca asta a fost pana la urma marea problema — modalitatea in care se iau decizii. Nu stiu daca am avut trei sedinte de la inceputul anului si pana acum. Sigur, in momentul in care nu avem sedinte in momentul in care oamenii din teritoriu nu sunt consultati, atunci apar probleme. Imi doresc sa avem congres cat mai repede, dar in mod realist, nu cred ca congresul se poate organiza in urmatoarele trei patru luni de zile”, a declarat Constantin pe 10 martie.

Calin Popescu-Tariceanu sustinea un congres dupa Pasti.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: