Razboiul din USR a fost transat, Nicusor Dan sufera o mare infrangere: „S-a pus pe sine deasupra partidului”

politica

52,7% dintre membrii Uniunii Salvati Romania au votat pentru o pozitionare a partidului privind initiativa de modificare a Constitutiei initiata de Coalitia pentru Familie. Rezultatul va fi validat in BPN al partidului care se reuneste luni.

”Referendumul intern din USR s-a incheiat duminica, 13 august, la ora 24:00. Din totalul de 1829 de membri USR au votat 1453, prezenta finala la vot fiind de 78%. Rezultatele arata ca 52,7% dintre membrii partidului au votat pentru pozitionarea partidului fata de initiativa de modificare a Constitutiei initiata de Coalitia pentru Familie. Rezultatele referendumului intern vor fi validate de Biroul National al USR care se reuneste in sedinta in cursul zilei de luni”, precizeaza USR.

Referendumul s-a desfasurat timp de sapte zile, iar membrii au avut de raspuns la doua intrebari: „Sustineti ca USR sa aiba o pozitie ca partid pe tema referendumului Coalitiei pentru Familie?”, intrebare la care 766 au votat DA, iar 682 au votat NU si intrebarea „Cum trebuie sa se pozitioneze USR ca partid pe tema referendumului Coalitiei pentru Familie?”, la care 184 au votat PRO, iar 864 au votat CONTRA.

Membrii USR si-au exprimat votul prin intermediul unei platforme online, care a asigurat secretul total al votului. Fiecare membru a primit pe mail un user si o parola unice pentru a se putea loga pe platforma sa voteze. USR afirma ca referendumul este ”o premiera” in politica romaneasca si da dovada de ”democratie, integritate si trasnsparenta”.

Deputatul USR Cristian Ghinea il acuza pe fostul lider al USR, Nicusor Dan, ca „s-a pus pe sine deasupra partidului”

„Declaratie USR Liberal:

USR se va pozitiona impotriva revizuirii Constitutiei Romaniei initiata de Coalitia pentru familie, dovedind astfel ca sustine si apara libertatile si viitorul romanilor.

Membrii USR au pus interesele de modernizare ale societatii romanesti si ale propriilor alegatori deasupra unor ipotetice calcule electorale lipsite de curaj si santajului emotional exercitat asupra lor.

USR Liberal cheama la dialog platformele, grupurile si membrii USR pentru a decide pasii de urmat dupa referendum.
Rezultatul demonstreaza ca USR este singurul partid modernizator si proeuropean al Romaniei si ca este angajat, unit si puternic, in lupta cu vechile partide, PSD si PNL, care, prin sustinerea unei coalitii cu un program iliberal, au dezertat de la obligatia de a ne apara libertatea.

Prin votul dat in favoarea pozitionarii, membrii USR au aratat ca valorile si binele public sunt cele care-i ghideaza, confirmand ca USR este un partid care face o altfel de politica, cu totul diferita de celelalte partide care renunta la valori si la binele public pentru un pumn de voturi conjuncturale. USR si-a respectat astfel promisiunea esentiala facuta alegatorilor, ca este altfel.
Referendumul in sine, un exercitiu democratic unic in Romania si istoric pentru sistemul politic romanesc, dovedeste ca voturile noastre, ale useristilor, sunt egale si ca fiecare membru participa la decizia in privinta directiei in care mergem.

In acest context invitam simpatizantii sa ni se alature in USR pentru ca, asa cum am aratat prin referendum, fiecare dintre noi poate participa la schimbarea Romaniei.

USR Liberal dezaproba faptul ca fostul presedinte al USR Nicusor Dan s-a pus pe sine deasupra partidului si afirma cu tarie ca USR va continua sa ramana un partid al membrilor sai si al cetatenilor si nu al unui singur om. Dezavuam telenovela demisiei cu revenire, campania din afara partidului pentru partid si continuarea campaniei in timpul referendumului, toate elemente care denota lipsa de respect fata de membrii USR, care asteptau respectarea regulilor principial agreate.

USR Liberal este increzator ca viitorul Congres va alege un nou presedinte capabil sa puna interesele alegatorilor si ale societatii deasupra dorintelor proprii, sa creeze si sa mentina punti pentru dialog, sa conduca impreuna cu si respectand membrii USR si sa garanteze, prin actiunile lui, ca USR este acel partid altfel care modernizeaza Romania”, a transmis Ghinea.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: , ,

Comentarii: