Razboiul intre SUA si Rusia este tot mai APROAPE. Avertisment din partea Germaniei

externe

Seful diplomatiei germane Frank-Walter Steinmeier a indemnat miercuri Washingtonul si Moscova sa evite ca angajamentul lor militar in Siria sa se transforme intr-un conflict ruso-american, informeaza agentia de presa AFP.

Trebuie sa ‘convingem SUA si Rusia ca angajamentele lor militare in Siria sa nu se deruleze in asa fel incat la final sa se transforme intr-un conflict intre SUA si Rusia’, a declarat Steinmeier in fata membrilor camerei inferioare a parlamentului german.

In discursul sau ce a prezentat bilantul Adunarii Generale a ONU din luna septembrie, ministrul de externe german a dezvaluit esecul diplomatilor in a ajunge la un acord in vederea solutionarii conflictului care sfasie Siria de aproape cinci ani.

Steinmeier a subliniat ca ‘este clar ca trebuie luptat impotriva gruparii jihadiste Statul Islamic si a altor grupari teroriste’, dar ca solutia la razboiul din Siria nu trece ‘printr-un camp de lupta’.

SUA se afla in fruntea unei largi coalitii ce efectueaza de peste un an bombardamente in Siria si in Irak impotriva pozitiilor SI, in timp ce Rusia a intervenit la randul sau cu aviatia sa in acest conflict, la 30 septembrie, pentru a veni in sprijinul regimului sirian al lui Bashar al-Assad, aliatul sau.

Occidentul acuza Moscova de faptul ca isi concentreaza bombardamentele asupra rebelilor moderati sirieni, fapt dezmintit de Rusia.

Moscova si Washingtonul ar urma sa reia discutiile militare miercuri, pentru a evita orice incident aviatic in spatiul aerian sirian.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Comentarii: