externe

Razboiul modern dus de Ucraina. SUA trimite in premiera antene de satelit pentru a imbunatati comunicatiile pe campul de lupta

In premiera, Statele Unite vor furniza Ucrainei antene de satelit pentru a imbunatati comunicatiile pe campul de lupta.

Anuntul a fost facut de adjunctul secretarului de presa al Pentagonului, Sabrina Singh, in timpul unui briefing de vineri, relateaza Voice of America.

Mijloacele de comunicare prin satelit au fost incluse in noul pachet de ajutor militar de 275 de milioane de dolari pentru Ucraina.

Patru antene de comunicatii prin satelit care functioneaza in afara sistemului Starlink vor fi furnizate Ucrainei de catre Departamentul american al Apararii.

Sabrina Singh a negat ca furnizarea are legatura cu afirmatiile lui Elon Musk privind pierderile companiei in sprijinul Starlink pentru Ucraina si a precizat ca aceste antene vor fi furnizate din stocurile Pentagonului.

„Pentru prima data, trimitem patru antene de comunicatii prin satelit”, a declarat Singh.

Ea a explicat ca aceste antene pot interactiona cu orice sistem, nu doar cu Starlink. Ele vor contribui la imbunatatirea capacitatilor de comunicare pe campul de lupta.

Necesitatea de a oferi astfel de mijloace de comunicare prin satelit este cauzata de nevoia de a mentine comunicarea pe campul de lupta in conditiile distrugerii instalatiilor energetice din Ucraina.

„Asistam la atacuri rusesti asupra retelelor si infrastructurii energetice din Ucraina, iar aceste antene ofera capacitati suplimentare pe teren intr-un moment critic in care se desfasoara lovituri asupra infrastructurii ucrainene. Ele nu sunt menite sa inlocuiasca servicii precum Starlink, ci ajuta la imbunatatirea comunicatiilor pe campul de lupta”, a adaugat Sabrina Singh, adjunctul secretarului de presa al Pentagonului.

Pe langa echipamentele de comunicatii prin satelit, noul pachet de ajutor american include munitie suplimentara pentru sistemele de rachete de artilerie de mare mobilitate (HIMARS), 2.000 de sisteme RAAM (Remote Anti-Armor Mine) care creeaza de la distanta campuri de mine antitanc si 500 de gloante de artilerie de 155 mm, 1.300 de sisteme antitanc, 125 de vehicule cu roti multifunctionale de mare mobilitate (HMMWV), arme de calibru mic si gloante pentru acesta.

Lovim „drept la tinta” si pe Telegram. Abonati-va si la canalul AK24 de Telegram

Urmareste-ne si pe:
Mara Popescu

Share
Published by
Mara Popescu

Recent Posts

Regimul nord-coreean confirma ca a lansat o racheta balistica si promite sporirea fortei nucleare a tarii

Coreea de Nord a confirmat sambata ca a testat o racheta balistica tactica, a transmis…

13 minute ago

Cum va fi vremea in weekend. De duminica se incalzeste, dar vom avea si averse de ploaie si furtuni

Dupa valul de ploi si frig, vremea se schimba la sfarsitul saptamanii. Directorul Administratiei Nationale…

35 de minute ago

Recensamantul din Kosovo, prelungit cu o saptamana

Guvernul kosovar a decis in ultimul moment sa prelungeasca durata recensamantului in curs, primul din…

14 ore ago

Vaticanul inaspreste procedurile cu privire la presupusele „evenimente supranaturale”

Vaticanul a inasprit vineri procedurile de evaluare a evenimentelor supranaturale raportate, cum ar fi Madonele…

14 ore ago

Barbatul care l-a atacat cu ciocanul pe sotul lui Nancy Pelosi, fostul presedinte al Camerei Reprezentantilor din SUA, a primit 30 de ani de inchisoare

Barbatul care a patruns in casa fostului presedinte al Camerei Reprezentantilor din SUA, Nancy Pelosi,…

14 ore ago