Razboiul PSD cu protocoalele SRI intra intr-o noua etapa. Oamenii lui Dragnea vor sa puna mana pe documente secrete

politica

Presedintele Comisiei parlamentare pentru controlul activitatii SRI, Claudiu Manda, a anuntat ca va fi solicitat avizul CSAT, in vederea obtinerii unor hotarari care au vizat sarcini sau decizii pentru Serviciul Roman de Informatii.

„Am hotarat sa trimitem o adresa catre CSAT, pentru ca noi am solicitat SRI o serie de hotarari ale CSAT care vizeaza sarcini pentru SRI sau o serie de decizii pe care Serviciul Roman de Informatii ar fi trebuit sa le respecte. Pe toate pe care le-am solicitat la Directia Juridica le-am vazut, dar atunci cand am solicitat sa ne fie trimise la comisie, fie si in copie, au spus ca ar fi nevoie de avizul CSAT. Nu cred ca CSAT se va impotrivi, dar am hotarat sa trimitem o adresa catre CSAT, in care sa fie de acord ca documentele care ne sunt necesare in activitatea noastra de control si care vizeaza activitatea SRI, sa existe acest acord al CSAT, ca documentele sa ne parvina de la SRI sau de la CSAT, daca le putem solicita de la ei”, a precizat el, intr-o declaratie acordata presei la Palatul Parlamentului.

Manda a mentionat ca membrii Comisiei parlamentare au fost marti in control la Directia Juridica din cadrul SRI.

„Sunt destul de multe lucruri cu care noi ne-am lamurit. Am solicitat si o serie de documente sa ne parvina la comisie, pentru a le avea si analiza cu mai multa atentie si sa ne uitam atunci cand vom avea raportul pe care il vom prezenta Parlamentului. Unul dintre lucrurile care ne-au interesat a fost geneza protocolului – a fost intrebat si domnul Maior, a fost intrebat si domnul Coldea cum s-a ajuns la acest protocol din 2009. Ne-am uitat pe documentele de acolo, am inteles ca in anul 2007, la initiativa Parchetului, a fost o adresa catre SRI de a se modifica un protocol mai vechi, din 2005, protocol pe care il avem la comisie si pe care in anul 2007, cred, comisia l-a analizat. Dupa care a existat o echipa de lucru, formata din procurori si ofiteri ai SRI. Am inteles ca in anul 2008 a mai fost schimb de adrese intre Serviciu si Parchet pe diferite modificari, s-a agreat o forma finala si in anul 2009 s-a semnat acest protocol”, a mentionat el.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: ,

Comentarii: