Razboiul PSD-ului cu presa independenta. Tolontan are plangere penala din partea lui Baluta si trebuie sa mearga la DNA

politica

Jurnalistul Catalin Tolontan a anuntat ca joi este chemat la DNA pentru a fi audiat ca martor, alaturi de un alt jurnalist de la „Libertatea”, intr-un dosar in care a fost reclamat de primarul Sectorului 4, Daniel Baluta.

„Nicio zi fara o plangere a primarului Baluta contra presei: miercuri, Tolontan e la tribunal, joi merge ca martor la DNA. Azi, Judecatoria Sectorului 2 judeca cererea de ordonanta presedintiala prin care Daniel Baluta a solicitat sa nu se mai scrie despre el. Iar joi, de la ora 10,00, ziaristii de investigatie Catalin Tolontan si Mihai Toma, de la ‘Libertatea’, au fost chemati ca martori la DNA in dosarul in care Daniel Baluta se considera atacat pe nedrept de presa.

Primarul Sectorului 4, Daniel Baluta, a reclamat trustul Ringier, ‘Libertatea’ si pe ziaristii redactiei la: DIICOT, DNA, Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii, Judecatoria Sectorului 2 – doua procese civile; Judecatoria Sectorului 2 – cererea de ordonanta presedintiala de urgenta. Fiecare dintre aceste institutii analizeaza plangerile primarului.

La plangerea penala a primarului impotriva ziaristilor, DNA a declinat cauza la Parchetul de pe langa Judecatoria Sector 4, care a declinat-o mai departe la DIICOT”, spune Catalin Tolontan pe Facebook.

Jurnalistul explica faptul ca DIICOT a clasat o parte a plangerii primarului Baluta, iar restul plangerii a ajuns din nou la Parchetul de pe langa Judecatoria Sector 4, care l-a declinat la DNA.

Pe 10 iunie, procurorii DIICOT au clasat o parte a plangerii depuse de primarul Sectorului 4, Daniel Baluta, impotriva jurnalistului Catalin Tolontan pentru savarsirea infractiunii de constituire a unui grup infractional organizat, iar pentru infractiunea de santaj a fost declinata competenta catre Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 4 Bucuresti.

„Mentionam faptul ca, avand in vedere ca, potrivit dispozitiile art.11 alin.1 pct.1 din OUG nr.78/2016, Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism este competenta sa instrumenteze cauze privind comiterea infractiunii de santaj prev. de art. 207 alin. 1 C.pen. numai in masura in care aceasta infractiune a fost comisa si a intrat in scopul unui grup infractional organizat. Intrucat materialul probator administrat a infirmat existenta unui grup infractional organizat, s-a constatat ca nu mai este incident niciun alt criteriu de competenta materiala sau dupa calitatea persoanei de natura sa atraga competenta DIICOT, ca structura specializata de parchet in efectuarea urmarii penale”, sustinea DIICOT, citata de Agerpres.

Pe 20 mai, jurnalistul Catalin Tolontan a fost audiat la DIICOT, impreuna cu un alt jurnalist de la ‘Libertatea’, in legatura cu o plangere depusa impotriva lui de primarul Sectorului 4, Daniel Baluta.

Plangerea primarului vizeaza savarsirea infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat si santaj, fiind reclamat faptul ca s-ar fi incercat deturnarea unei licitatii prin publicarea unor articole in presa.

Ulterior, presa centrala a relatat ca procurorul de la DIICOT care s-a ocupat de acest caz, Ionut Edi Oprea, este partenerul avocatei lui Marian Goleac, fost sef al ADP 4, un apropiat al primarului Daniel Baluta.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: