Razboiul se inteteste in Siria. SUA bombardeaza ISIS, Rusia trimite si ea avioane cu armament

news

Conflictul se inteteste in Siria. Statele Unite au bombardat luni pozitii ale militantilor ISIS, in timp ce Rusia se pregateste sa trimita avioane de lupta in sprijinul guvernului de la Damasc.

Coalitia condusa de Statele Unite a efectuat 11 lovituri aeriene contra Statului Islamic (SI) in Irak duminica si patru lovituri vizand gruparea militanta in Siria, potrivit unui comunicat publicat luni, informeaza Reuters.

Loviturile aeriene din Irak au vizat unitati tactice si au distrus vehicule si arme. O lovitura in apropiere de Tuz a distrus 49 de pozitii de lupta ale SI, precum si patru tuneluri si o ascunzatoare de arme, potrivit comunicatului difuzat de Combined Joint Task Force.

Atacurile din Siria s-au concentrat in apropiere de Ar Raqqah, Mar’a si Tamakh, vizand printre altele o unitate tactica si distrugand de asemenea cinci excavatoare utilizate de insurgentii Statul Islamic.

Nici Rusia nu sta degeaba. Moscova are de gand sa trimita armament si echipamente militare in sprijinul guvernului de la Damasc, insa SUA au cerut Greciei sa nu autorizeze trecerea unor avioane rusesti.

‘Am primit cererea sambata si o examinam’, a afirmat un responsabil al diplomatiei elene sub rezerva anonimatului. Rusia a solicitat Grecia in vederea autorizarii trecerii a doua avioane intre 1 si 24 septembrie, a adaugat sursa citata.

Secretarul de stat american John Kerry l-a contactat sambata pe ministrul de externe rus Serghei Lavrov pentru a exprima preocuparea SUA in ceea ce priveste un eventual angajament militar al Moscovei in Siria.

La randul sau, ministrul rus Serghei Lavrov a subliniat in cursul acestei convorbiri ca ‘partea rusa nu a ascuns niciodata faptul ca a livrat echipamente militare autoritatilor siriene pentru a lupta impotriva terorismului’.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: