Razboiul se muta in interiorul guvernului, Tudorel Toader il ataca pe Tudose cu un anunt surprinzator. Premierul ar fi mintit in privinta sesizarii CCR in cazul Belina

news

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, l-a contrazis, marti, pe premierul Tudose, sustinand ca el are pregatit draftul de sesizare al CCR in cazul dosarului Belina. Tudose a afirmat, luni, ca Toader nu a mai dat nici un semn dupa ce „a ramas ca se duce acasa sa cerceteze”.

„Ce va pot spune eu este faptul ca in Guvern a fost pusa problema posibilitatii sesizarii CCR cu privire la un posibil conflict juridic de natura constitutionala intre Ministerul Public, prin DNA, care ancheteaza procedurile, imprejurarile, circumstantele, legalitatea adoptarii a doua HG. Prim-ministrul este subiect de sesizare a CCR, dupa cum si presedintele Senatului, dupa cum si presedintele Camerei Deputatilor, in niciun caz ministrul Justitiei nu este abilitat sa sesizeze CCR. In cadrul Guvernului, primindu-se aceasta solicitare, aceasta dezbatere, in mod firesc premierul s-a adresat Ministerului Justitiei, ministrului Justitiei sa faca acel draft de posibila sesizare. Ministerul Justitiei l-a facut, mai departe este problema decidentilor, oricine poate sesiza — fie Guvernul, fie presedintele Camerei Deputatilor, fie presedintele Senatului”, a declarat, marti, Tudorel Toader.

Solicitat sa comenteze declaratia premierului, potrivit careia el inca asteapta analiza lui Tudorel Toader, ministrul a raspuns: „Eu nu comentez declaratiile altor demnitari”.

Premierul Mihai Tudose a afirmat, luni, ca vicepremierul Sevil Shhaideh a facut o solicitare privind sesizarea Curtii Constitutionale a Romaniei (CCR) in dosarul Belina, iar ministrul Justitiei, Tudorel Toader, cauta o incadrare a actiunii.

„Doamna ministru Sevil Shhaideh a facut o solicitare in acest sens. Eu am adresat-o ministrului Justitiei. Domnul ministru al Justitiei a venit in sedinta de Guvern si ne-a prezentat faptul ca a primit scrisoarea si ca incearca sa elaboreze un raspuns. De fapt, sa incerce sa vada in ce masura isi poate fundamenta un document catre Curtea Constitutionala. De atunci, n-a mai venit cu raspunsul (…) Trebuie sa am un feed-back de la Ministerul Justitiei, de la domnul profesor, care inteleg ca inca cauta o incadrare a actiunii”, a spus Tudose, intrebat la Antena 3 daca Guvernul va sesiza CCR in dosarul cu privire la lacul Belina.

Potrivit lui Tudose, in sedinta de Guvern amintita, ministrul Justitiei a avut argumente atat in favoarea, cat si argumente in defavoarea acestui demers. „A ramas ca se duce acasa sa cerceteze”, a precizat Tudose.

De asemenea, intrebat daca, in conditiile in care Ministerul Justitiei trimite catre Guvern documentatia, va fi sesizata CCR pe aceasta speta, Tudose a spus: „Numai dupa ce vad care sunt argumentele. Imi fac si eu evaluarea, fiindca eu raspund de acest lucru”.

Seful Executivului a mai spus ca nu si-a conturat o opinie pe aceasta tema. „Nu am pe ce, daca n-a venit cu nimic. Cand va veni cu ceva, imi fac si eu o opinie pe baza argumentelor domniei sale”, a mai afirmat Tudose.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: