„Razboiul celor doua precupete”. Dancila si Firea rup PSD-ul in doua, analiza a jurnalistei Ioana Ene Dogioiu

analize

Jurnalista Ioana Ene Dogioiu surprinde fidel cauzele si miza actualului conflict major din cadrul PSD. „Nu e razboiul celor doua roze, ci razboiul celor doua precupete”, scris Dogioiu intr-o analiza publicata pe ziare.com.

„Batalia pentru putere da dimensiunea distrugerii provocate de Liviu Dragnea acestui partid. Dragnea a distrus orice urma de competenta si de vigoare politica, pentru ca ele i-ar fi putut ameninta suprematia. Ce a fost mai valoros a fost fie distrus, fie inlaturat cu totul, partidul ajungand dupa chipul si asemanarea stapanului, un parvenit mediocru, golan smecher si infractor fara scrupule, fara pic de cultura politica, preocupat numai de mize mici si profund egoiste.

Asa se face ca, ajuns la momentul succesiunii fortate, PSD nu are o alternativa de calibru, ci doar baroneti marunti. Una peste alta, batalia s-a dat intre doua foste pupile ale lui Dragnea, doamnele Dancila si Firea. Nu e razboiul celor doua roze, ci razboiul celor doua precupete.

Dna Dancila este favorita pentru ca este premier, adica e cea care imparte. Multi cred ca lupta aceasta interna ar putea duce la trecerea motiunii. Nu cred ca PSD ar face asa ceva, nu cred ca vreun pesedist este dispus sa renunte la putere cat timp stie ca odata plecat e bun plecat, pentru ca PSD nu va mai primi o desemnare, asa ca revenirea ar putea veni abia dupa alegerile din 2020, in cel mai optimist scenariu care nu ia in calcul trecerile masive la Pro Romania, care ar urma in mod logic dupa ce PSD ar pierde puterea.

Niciun pesedist nu va accepta sa plece de buna voie de la macelarie. Nu, in 2016 n-a plecat decat de la tejghea. S-a retras cateva luni in camara. Iar PSD are o cultura de organizatie puternica, este disciplinat si merge intotdeauna pe interesul recunoscut ca principal pentru partid.

Deci in acest moment depunerea mandatului este probabil cea mai puternica amenintare cu care dna Dancila isi poate bloca adversarii.

Viorica Dancila a inceput un proces de rebranduire prin disociere totala de Dragnea, inceputa chiar la prima conferinta de presa concomitenta cu intrarea lui Dragnea pe usa puscariei si dusa pe culmi de celebra declaratie: „inainte nu eram eu!”. Adica era legata de scaun? Ce a impiedicat-o sa fie ea insasi? Ce putea pati? Doar sa piarda functia, ceea ce nu ar fi trebuit sa fie un pret prea mare.

Nu numai Ceausescu a fost de vina, ci si toate slugile lui, la fel sunt partase la dezastru si slugile lui Dragnea in frunte cu Viorica Dancila.

Dna Firea vine cu imaginea celei care l-a infruntat pe Liviu Dragnea, tarziu, dar totusi l-a infruntat, insa are si uriasul pasiv al falimentarii Bucurestiului.

Prabusirea PSD in Bucuresti de la victoria totala de la localele din 2016 ii este imputabila, in primul rand, Gabrielei Firea si nu s-a produs in ultima jumatate de an din cauza pierderii de buget.

De cand e primar dna Firea nu a facut decat sa sparga bani pe festivaluri, iepuri spanzurati si oua uriase, pe companii nelegal constituite.

Iar adevaratul chip al dnei Firea, dincolo de spoiala, s-a vazut in seara cand s-a luat la harta cu un protestatar, in fata sediului PSD. A iesit inspaimantator firea din Firea”, a scris Dogioiu pe ziare.com.

Mai mult despre: ,

Comentarii: