Razbunare. Bode a dat-o afara din functie pe specialista care a avizat negativ noul PNDL. L-a adus in loc pe cel schimbat de Stelian Ion

politica

Ministrul interimar al Justitiei, Lucian Bode, a schimbat-o vineri dimineata din functie pe sefa Directiei de avizare a actelor normative din minister, Raluca Spoeala, decizia avand legatura cu faptul ca MJ nu a avizat ordonanta de urgenta privind Programul Anghel Saligny, sustin surse din minister pentru News.ro.

Coform surselor citate, in locul Ralucai Spoeala a fost numit Catalin Otel, pe care Stelian Ion il schimbase de la conducerea Directiei de avizare la inceputul lunii aprilie, sustin sursele citate.

Ministrul interimar al Justitiei, Lucian Bode, a afirmat ca proiectulraluca spo de investitii ”Anghel Saligny” va intra in sedinta de Guvern de vineri, precizand ca documentul pregatit de echipa fostului ministru Stelian Ion a plecat in aceeasi forma. Bode a mentionat ca un ministru nu are dreptul sa blocheze un proiect, iar daca nu e de acord cu el poate da aviz negativ.

”Observatiile avute in vedere de catre directia de specialitate sunt mentinute si au fost transmise catre Ministerul Dezvoltarii, catre initiator. Aseara am vazut documentul, am vazut proiectul in original. Cu siguranta astazi intram in sedinta de Guvern cu acest proiect. Ministerul Dezvoltarii are doua variante: integreaza observatiile Ministerului Justitiei sau raspunde cu argumente de ce nu le preia. In momentul in care transmiti aceste observatii catre initiator si el le integreaza sau le justifica de ce nu le integreaza, avizul este pozitiv cu observatii”, a explicat Bode.

El a precizat ca proiectul poate fi dezbatut in sedinta de Guvern.

„Avizul de la Ministerul Transporturilor trebuia sa vina intr-un termen legal. El nu a venit in termenul legal, in consecinta se considera avizare tacita. Toate celelalte avize sunt atasate acestui proiect, avem toate conditiile legale indeplinite ca in sedinta de Guvern de astazi Guvernul sa dezbata acest proiect de OUG”, a explicat Bode.

El a mai precizat ca documentul pregatit de Stelian Ion a plecat catre Ministerul Dezvoltarii in aceeasi forma.

Mai mult despre: ,

Comentarii: